Ελευθερία Πελλού

Αθώα η σύζυγός του

Συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 9 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 32χρονο αλλοδαπό από το Μαρόκο που κατηγορείται ότι προσπάθησε να τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι, 27χρονο Πακιστανό, στην Κω, ενώ ένοχη αλλά ατιμώρητη κρίθηκε από το δικαστήριο η 36χρονη σύζυγός του από την Αλγερία, η οποία, πήρε το μαχαίρι που είχε χρησιμοποιήσει ο Μαροκινός και το πέταξε σε ένα παρτέρι, προκειμένου να μην εντοπιστεί από τους αστυνομικούς!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε την παραπάνω ποινή χωρίς να αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό στον 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος δηλώνει αθώος για τα όσα του καταλογίζονται.

Μάλιστα, η συνήγορος υπεράσπισής του, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, επισήμανε μεταξύ άλλων προς το δικαστήριο ότι δεν υπάρχει έγκληση κατά του πελάτη της, ούτε ιατροδικαστική που να αποδεικνύει την πρόθεση του 32χρονου από το Μαρόκο για απόπειρα ανθρωποκτονίας όπως κατηγορείται και ζήτησε την αθώωσή του ή σε περίπτωση που κηρυχθεί ένοχος, τη μετατροπή της κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τελικά, ο 32χρονος αλλοδαπός καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 9 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ σε ό,τι αφορά την 36χρονη αλλοδαπή σύζυγό του, που κατηγορούνταν για υπόθαλψη εγκληματία, το δικαστήριο τήν έκρινε ένοχο αλλά ατιμώρητη.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όλα φαίνονταν να ξεκίνησαν δέκα λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Πυλί, στην Κω. Εκεί φέρεται να ξεκίνησε ο διαπληκτισμός των δύο ανδρών ο οποίος συνεχίστηκε σε πλατεία όπου και ο 32χρονος από το Μαρόκο τραυμάτισε πέντε φορές με μαχαίρι τον Πακιστανό, και ειδικότερα στην αριστερή του μεριά σε πόδι, χέρι, αυτί και στο αριστερό μέρος της πλάτης του καθώς και κοντά στο μέρος της καρδιάς.

Ο Πακιστανός κατάφερε αν και τραυματισμένος να μετακινηθεί και να ζητήσει βοήθεια, ενώ ο Μαροκινός τράπηκε σε φυγή για να συλληφθεί τελικά λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή παιδική χαρά, όπου και πίσω από παρτέρι στην ίδια περιοχή είχε πετάξει η 36χρονη από την Αλγερία, το μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι ενώ ο 27χρονος Πακιστανός μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Κω.

Εξεταζόμενος προανακριτικά ο Μαροκινός, είχε ισχυριστεί πως δεν γνωρίζεται με τον Πακιστανό και πως δεν ήταν αυτός που τον τραυμάτισε με μαχαίρι, αλλά κάποιο άλλο άτομο. Πως δεν γνωρίζονται μεταξύ τους φέρεται να ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του και ο 27χρονος Πακιστανός, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες πολιτών και εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου συνέβη το περιστατικό όπου ανατρέπουν τις καταθέσεις των δύο ανδρών.

Σε βάρος του 32χρονου από το Μαρόκο ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Έτσι, ο 32χρονος, στις 9 Ιουλίου 2024 προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Κω για να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Την ίδια ημέρα απολογήθηκε και η 36χρονη από την Αλγερία, η οποία αφέθηκε ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

To Top