Ποινή φυλάκισης 2 ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 34χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορούνταν για την ανθρωποκτονία από αμέλεια σε τροχαίο δυστύχημα, μίας 36χρονης αλλοδαπής από τις Φιλιππίνες.

Το δυστύχημα είχε συμβεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, έξι λεπτά μετά τα μεσάνυκτα στο 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πυλώνας – Κατταβιάς και συγκεκριμένα, στην παραλιακή οδό στο Κιοτάρι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και περιλαμβάνονται και στη δικογραφία, ο 34χρονος αλλοδαπός κινούνταν επί της οδού με δίκυκλη μοτοσυκλέτα και παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 36χρονη αλλοδαπή από τις Φιλιππίνες, η οποία κινούνταν πεζή επί του οδοστρώματος.

Ο οδηγός του δικύκλου συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου που διενήργησε την έρευνα για την υπόθεση και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Η δίκη του έγινε χθες και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και έξι ετών, η οποία αναστέλλεται επί τριετία.

Πηγή : rodiaki.gr

To Top