Ποινή φυλάκισης 3 ετών, μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου (που δικάζει εφέσεις κατά αποφάσεων του ίδιου δικαστηρίου), σε 37χρονο Καλύμνιο για τη τσάντα που επιχείρησε να αφαιρέσει από γυναίκα που διέμενε στο νησί του.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Βασίλη Λόγγου, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφορά στον κατηγορούμενο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.
Αξίζει να σημειωθεί πως, πρωτόδικα, ο 37χρονος καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2023 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη έξι ετών για την ίδια υπόθεση, άσκησε έφεση η οποία και εκδικάστηκε χθες.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η απόπειρα κλοπής είχε γίνει περίπου στις 11.30 το πρωί στις 8 Μαΐου 2012 στην Κάλυμνο.

Η κοπέλα κινούνταν πεζή σε συνοικία του νησιού, όταν την πλησίασε ο 37χρονος, επιβαίνοντας σε δίκυκλο μοτοποδήλατο με το οποίο κινούνταν.

Ο 37χρονος κατηγορείται ότι επιχείρησε να αφαιρέσει τη τσάντα που περιείχε έγγραφα, χρήματα κ.α. από την κοπέλα, με αποτέλεσμα η τελευταία να πέσει και να συρθεί στο έδαφος και φυσικά να τραυματιστεί στο δάκτυλο του ποδιού της.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Source :
To Top