Σε τρία χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε 44χρονος για ενδοοικογενειακή βία

Ελευθερία Πελλού

Άλλα τρία χρόνια θα κληθεί να εκτίσει για την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του, ο 44χρονος, που ήδη βρίσκεται στη φυλακή μετά την καταδίκη του για υπόθεση, σύμφωνα με την οποία ήρθε σε ερωτική επαφή με τη σύντροφό του για της μεταδώσει τον ιό HIV (AIDS).

Ο 44χρονος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση του HIV (AIDS) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω σε κάθειρξη 6 ετών, ενώ χθες δικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της 45χρονης συζύγου του.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο και για αυτή την υπόθεση τον 44χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2018 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2020, ο 44χρονος, με πρόθεση προκάλεσε σωματική βλάβη της υγείας της συζύγου του, η δε πράξη του τελέστηκε με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στην παθούσα κίνδυνο ζωής ή βαριά σωματική βλάβη, χαρακτηριζόμενης ως επικίνδυνη.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω χρονικό διάστημα, με πρόθεση, σε καθημερινή βάση, επιτέθηκε στη σύζυγό του, χτυπώντας την με μπουνιές ή και με αντικείμενα, όπως ξύλινα καδρόνια και πλαστικές κρεμάστρες ρούχων, στο κεφάλι και στο σώμα, πετώντας της σφυρί, καδρόνι, το σίδερο, τον αφυγραντήρα καθώς και άλλα αντικείμενα στο σώμα της, ρίχνοντάς την από τη σκάλα και χρησιμοποιώντας ζεστό εργαλείο για το τζάκι, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σωματικές βλάβες και συγκεκριμένα μελανιές, πρήξιμο στα χέρια σαν καρούμπαλο, φούσκωμα στα χέρια, τραύμα στον καρπό του χεριού μετά από κάψιμο, τραύμα στα χείλη.

Η δε πράξη, τελέστηκε με τέτοιο τρόπο, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω επικίνδυνα αντικείμενα, που μπορούσε να προκαλέσει στην παθούσα κίνδυνο για τη ζωή της ή βαριά σωματική βλάβη, χαρακτηριζόμενη προς τούτο ως επικίνδυνη».
Την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της 45χρονης έχει η κα Μαρία Κρικοπούλου.

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω για την υπόθεση του AIDS
Η δίκη του 44χρονου επρόκειτο να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, ωστόσο αναβλήθηκε για την 1η Απριλίου, καθώς δια των συνηγόρων του, κ.κ. Δήμου Μουτάφη, Στέλιου Αλεξανδρή και Γιάννη Χριστοδούλου, κίνησε τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης και το πρακτικό αυτής επικυρώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω την 1η Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον κατηγορούμενο και οδηγήθηκε στη φυλακή για να την εκτίσει.

Η υπόθεση πήρε τοn δρόμο της δικαιοσύνης μετά από έγκληση που είχε καταθέσει η σύντροφος του 44χρονου σε βάρος του και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη. Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος συντρόφου και μετά την απολογία του, στις 24 Φεβρουαρίου 2023, ο 44χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Η παραπομπή σε δίκη έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό, ο 44χρονος, το χρονικό διάστημα από τα τέλη Ιουλίου 2020 έως και τον Ιούλιο του 2022, που συμβίωνε με τη σύντροφό του, αν και γνώριζε ότι ήταν φορέας του ιού HIV (AIDS) ερχόταν καθημερινά σχεδόν, σε απροφύλακτη σεξουαλική επαφή μαζί της παρότι γνώριζε ότι με τον τρόπο αυτό θα της μετέδιδε τον ιό, όπως και έγινε.

Όπως αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου μεταξύ άλλων, «επίσης γνώριζε, ότι η νόσος αυτή είναι βαριά και ανίατη και συνεπάγεται μόνιμη αναπηρία, καθώς αναστέλλει εφ’ όρου ζωής τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και εμποδίζει τον πάσχοντα να χρησιμοποιεί το σώμα του, όπως ένας υγιής άνθρωπος, καθώς, χωρίς τη λήψη καθημερινής βαριάς φαρμακευτικής αγωγής (με σοβαρές παρενέργειες για τον οργανισμό, όπως στεφανιαία νόσο, δυσλιπιδαιμία, σύνδρομο λιποδυστροφίας, σακχαρώδη διαβήτη κ.ά.) μπορεί και μία απλή καθημερινή ίωση να φέρει στον πάσχοντα τον θάνατο, ενώ εφ’ όρου ζωής θα πρέπει να λαμβάνει προφυλάξεις για να μην μεταδώσει και σε άλλους τον ιό».

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε βάρος του ιδίου εκκρεμεί ακόμη ένα σοβαρό δικαστήριο, καθώς κατηγορείται από την πρώην σύζυγο του, ότι βίασε και κακοποίησε σεξουαλικά και σωματικά τα τρία ανήλικα, από άλλο γάμο, παιδιά της.
Η δίκη αυτή θα γίνει το επόμενο διάστημα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Source :
To Top