Απορρίφθηκε η αίτηση κατηγορούμενου σε υπόθεση έκδοσης δανείων που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση καταδίκης του

Να ακυρωθεί η διαδικασία με την οποία καταδικάστηκε τελεσίδικα σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κατηγορούμενος σε υπόθεση έκδοσης δανείων με πλαστά έγγραφα από τράπεζα.

Η αίτηση τού εμπλεκόμενου εξετάστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου και απορρίφθηκε και έτσι διατηρεί την ποινή που του έχει επιβληθεί, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στην ίδια υπόθεση, υπήρχαν συνολικά 19 κατηγορούμενοι, από τους οποίους καταδικάστηκαν οι δέκα, στους οποίους και επιβλήθηκαν «βαριές» ποινές.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές Αρχές της περιοχής μας πριν από δεκατέσσερα χρόνια (2010), ενώ τα διαπραχθέντα αδικήματα, τοποθετούνται χρονικά από τον Ιανουάριο του 2006 και έπειτα και η ζημία που φέρεται να υπέστη η Εμπορική Τράπεζα ξεπερνά, σύμφωνα με τη δικογραφία, τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η δίκη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ξεκίνησε στις 4 Απριλίου 2024 και μετά από διακοπές ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου 2024 αργά το απόγευμα. Συνολικά 19 άτομα κατηγορούνταν στην υπόθεση για τα εξής αδικήματα:
• Συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού
• Πλαστογραφία με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
• Απάτη με ζημία άνω των 120.000 ευρώ από κοινού κατ’ εξακολούθηση
• Απιστία με συνολική ζημία άνω των 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση

Το δικαστήριο μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία απάλλαξε όλους τους εμπλεκόμενους για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης, ενώ για τρεις κατηγορούμενους μετέτρεψε σε συμμορία και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής. Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς περί αναγνώρισης ελαφρυντικών και επέβαλε τις εξής ποινές:

Στους δύο φερόμενους και ως «εγκέφαλους» της υπόθεσης, ηλικίας 59 και 55 ετών αντίστοιχα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών έκαστος, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον 59χρονο, ενώ έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον 55χρονο.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ένας άνδρας και δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών έκαστος, με τις εφέσεις να έχουν αναστέλλουσα δύναμη, και τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα σε κάθειρξη 6 ετών, με τις εφέσεις να έχουν αναστέλλουσα δύναμη μόνο για τους δύο άνδρες.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Μανώλης Βλάχος, Σπύρος Σαλαμαστράκης, Μαρία Κρικοπούλου, Βασίλης Λόγγος, Σεβαστιανός Κούρκουλος, Σάββας Χαραλάμπους, ενώ για την υποστήριξη της κατηγορίας ο κ. Γιώργος Μαυρομμάτης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» της υπόθεσης φέρονται να είναι οι δύο άνδρες, ηλικίας 59 και 55 ετών αντίστοιχα και δύο γυναίκες, οι οποίοι ήταν αυτοί που με τη χρήση πληρεξουσίου από πελάτες που έβρισκαν για την πώληση ακινήτων στην περιοχή μας, φέρονται να εκταμίευαν τα χρήματα και τα μετέφεραν στους λογαριασμούς τους. Η συνολική ζημία που υπέστη η τράπεζα από την υπόθεση αυτή ανέρχεται σε 2.100.000 ευρώ

Source :
To Top