Δικηγορική ύλη: Αλλαγές στην Υπουργική Απόφαση για τη μεταφορά ύλης στους δικηγόρους

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπ’ αριθ. 50962/2.8.2024 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης (ΦΕΚ Β΄ 4650/8.8.2024), με την οποία τροποποιείται η υπ’ αριθ. 33305/9.5.2024 απόφαση αναφορικά με την εφαρμογή του Ν. 5095/2024 για την μεταφορά ύλης στους δικηγόρους.

Μεταξύ άλλων η απόφαση προβλέπει:

1. Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή του νόμου, οι κατάλογοι θα μπορούν να συμπληρωθούν με την προσθήκη δικηγόρων μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2024, η δε τριμελής επιτροπή οργάνωσης των ειδικών σεμιναρίων επιμόρφωσης έχει την εξουσία να οργανώσει νέα σεμινάρια, στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν δικηγόροι που δεν συμμετείχαν στα ειδικά σεμινάρια που οργανώθηκαν για την αρχική συγκρότηση των καταλόγων. Όσοι δικηγόροι έλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης ειδικού σεμιναρίου που έλαβε χώρα για την συγκρότηση του αρχικού καταλόγου για την πρώτη εφαρμογή του νόμου και δεν ενεγράφησαν στον αντίστοιχο κατάλογο, μπορούν να εγγραφούν στον κατάλογο κατά το δεύτερο εδάφιο της παρούσας παραγράφου χωρίς να παρακολουθήσουν εκ νέου τα ειδικά σεμινάρια.

2. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας των καταλόγω, ορίζεται ότι σε περίπτωση Πρωτοδικείου η εδαφική περιφέρεια του οποίου συγκροτείται αποκλειστικά από συγκρότημα νησιών, με απόφαση του Προϊσταμένου του οικείου Πρωτοδικείου μπορούν να συγκροτηθούν χωριστοί κατάλογοι για κάθε Ειρηνοδικείο και, μετά τη θέση σε ισχύ του ν. 5108/2024, για κάθε περιφερειακό πρωτοδικείο.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Source :
To Top