Δαμιανός Αθανασίου

Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου εξετάστηκε χθες αίτημα για την συγχώνευση τριών ποινών του δράστη της ειδεχθούς δολοφονίας της 61χρονης Ευαγγελίας (Αντζελας) Ιεροβασίλη του Γεωργίου, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι.

Σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορίας και οπλοχρησίας ο γιος της Νικόλαος Μπατζακάκης του Ιωάννη, 26 ετών και απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, η πρώην σύντροφός του.
Το πρωτόδικο λαϊκό δικαστήριο επέβαλε ισόβια για τον φόνο και 18 μήνες για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία στον πρώτο και ποινή κάθειρξης 17 ετών στην δεύτερη.
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι, όπως ακριβώς κατηγορούνται. Η ποινή κάθειρξης της δεύτερης μειώθηκε ωστόσο κατά 5 έτη.
Το κατάστημα κράτησης στο οποίο «φιλοξενείται» υπέβαλε στο Εφετείο Δωδεκανήσου αίτημα για τη συγχώνευση της ως άνω ποινής ισόβιας κάθειρξής του με ακόμη δύο.
Πιο συγκεκριμένα, συγχωνεύθηκαν οι υπ’αρίθμ. 48/1019 απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου που αφορά στον φόνο, η υπ’ αριθ, 46/2022 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς και η υπ’ αρίθμ. 2774/107 απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.
Θυμίζουμε ότι ο Νικόλαος Μπατζακάκης απολογούμενος ομολόγησε τον φόνο επιχειρώντας ωστόσο να πείσει, ότι δεν είχε κίνητρο και ότι εκνευρίστηκε από την συμπεριφορά της μητέρας του και θολωμένος από την χρήση ναρκωτικών διέπραξε το έγκλημα.

Ισχυρίστηκε ουσιαστικά ότι δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του, ενώ μάλιστα τόνισε ότι δεν την χτύπησε πισώπλατα.

To Top