Πολύ μικρή και αναντίστοιχη της πράξης της θεωρείται από την κοινή γνώμη στη Βρετανία, η ποινή κάθειρξης 14 ετών που επιβλήθηκε σε εργαζόμενη σε βρεφονηπιακό σταθμό η οποία κρίθηκε ένοχη για τον θάνατο βρέφους 9 μηνών.

Συγκεκριμένα, η Κέιτ Ρόουλεϊ κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από κακή μεταχείριση. Θύμα της, η μικρούλα Ζενεβιέβ Μίχαν που πέθανε από ασφυξία αφού η γυναίκα που ήταν μάλιστα η αναπληρώτρια διευθύντρια στον παιδικό σταθμό, την έδεσε μπρούμυτα σε ένα πουφ. Το δικαστήριο έκρινε ότι απλώς “άφησε το βρέφος να πεθάνει αγνοώντας τα κλάματά του”, ενώ το ενδιαφέρον της για την κατάσταση του ήταν “σποραδικό και φευγαλέο”. Το βρέφος έμεινε δεμένο επί 90 λεπτά.

Αηδιασμένοι δηλώνουν χρήστες των κοινωνικών δικτύων για την ποινή που την κρίνουν πολύ ελαφριά:

Το βρέφος, που οι γονείς της αποκαλούσαν χαϊδευτικά Τζίτζι, πέθανε στον παιδικό σταθμό “Tiny Toes” στην πόλη Στόκπορτ στις 9 Μαΐου 2022.

Οργή στη Βρετανία για την ποινή χάδι σε βρεφονηπιοκόμο που δολοφόνησε 9 μηνών βρέφος: Έδεσε μπρούμυτα το κοριτσάκι επί 90 λεπτά

Η Ρόουλεϊ την είχε βάλει μπρούμυτα, σφιχτά στριμωγμένη και δεμένη πάνω στο πουφ και την είχε σκεπάσει με μια κουβέρτα. Όταν κάποια στιγμή, άλλοι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό ασχολήθηκαν με το βρέφος διαπίστωσαν ότι είχε αρχίσει να γίνεται μπλε ενώ δεν είχε τις αισθήσεις της.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΒΡΕΦΟΣ ΑΣΦΥΞΙΑ

Καταπέλτης η Εισαγγελέας

Η Εισαγγελέας του Δικαστηρίου του Στέμματος του Μάντσεστερ είπε στη δίκη ότι με τον τρόπου που είχε τοποθετηθεί το βρέφος πάνω στο πουφ ο θάνατος της Ζενεβιέβ ήταν “απολύτως αναπόφευκτος”.

Και πρόσθεσε αναφερόμενη σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του παιδικού σταθμού: “Όπως έδειξαν τα τρομακτικά ηχητικά και τα πλάνα από το βίντεο, εκείνη την ημέρα άφησε τη Ζενεβιέβ σε αυτή τη θέση ελέγχοντας την φευγαλέα. Είμαι βέβαιη ότι κάθε άνθρωπος μέσα σε αυτή τη δικαστική αίθουσα που παρακολούθησε αυτό το βίντεο θα έσπευδε να τη σηκώσει και να την απομακρύνει από τον κίνδυνο στον οποίο η κατηγορούμενη την είχε θέσει. Εσύ δεν το έκανες”, πρόσθεσε απευθυνόμενη στην Ρόουλεϊ.

Σημειώνεται ότι το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ξεκινά στις 13:35 και ολοκληρώνεται στις 15:12 εκείνης της μέρας.

Οπως είπε η Εισαγγελέας, “ήταν προφανές ότι στην καλύτερη περίπτωση θεωρούσες τη Ζενεβιέβ ενοχλητική και μερικές φορές έδειχνες αντιπάθεια και απογοήτευση από αυτή. Οι αλληλεπιδράσεις σας με τη Ζενεβιέβ στις 6 και 9 Μαΐου στερούνταν φανερά φροντίδας, καλοσύνης ή ανησυχίας για την ευημερία της”.

Περιγράφοντας τις βασανιστικές στιγμές που έζησε το βρέφος, δεμένο πάνω στο πουφ, όταν είχε αρχίσει να κλαίει γοερά, η Εισαγγελέας είπε επίσης: “Ακόμα και τότε δεν την πλησίασες, δεν την πήρες ή δεν έδειξες καμία ανησυχία για την κατάστασή της. Την άφησες να πεθάνει”.

Η 37χρονη που εργαζόταν ως αναπληρώτρια διευθύντρια του παιδικού σταθμού, εκείνη τη μέρα ήταν υπεύθυνη για τον μεσημεριανό ύπνο των βρεφών. Στη δίκη της υποστήριξε ότι το πρόσωπο της Ζενεβιέβ ήταν συνεχώς “ορατό”, ότι “δεν της προκάλεσε καμία ανησυχία ότι κάτι μπορεί να μην πήγαινε καλά”. Και κατέληξε ότι κατά τη δική της εκτίμηση, ο θάνατος του βρέφους ήταν “ένα τρομερό και αναπόφευκτο ατύχημα” και “όχι το αποτέλεσμα οποιωνδήποτε παράνομων πράξεων”.

Η γυναίκα εργαζόταν στον παιδικό σταθμό όπου πέθανε το βρέφος από όταν ήταν 18 ετών και είναι ουσιαστικά αυτοδίδακτη, έχοντας μάθει τη δουλειά παρατηρώντας τη δουλειά των εμπειρότερων συναδέλφων της. Για να υπερασπιστεί τον εαυτό της είπε επίσης ότι η αναλογία προσωπικού προς παιδιά στο νηπιαγωγείο “επιδεινώθηκε σταδιακά” με την πάροδο των χρόνων.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΒΡΕΦΟΣ ΑΣΦΥΞΙΑ

Η γυναίκα που καταδικάστηκε για τον θάνατο του 9 μηνών βρέφους.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022 η αναλογία προσωπικού προς παιδιά ήταν σε διάφορες χρονικές στιγμές, ανάλογα με τις βάρδιες, ένας φροντιστής προς 9 παιδιά, δύο προς 11, δύο προς 13 και ένας προς 16, σύμφωνα με το δικαστήριο.

To Top