Στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ένας μετά τον άλλον, Λαρισαίοι προσέρχονταν χθες για να καταθέσουν σχετικά με διαρρήξεις που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους στις αρχές του 2017.

Οι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν καταγωγή από την Πιερία, ήταν τέσσερις αν και χθες στο ακροατήριο δεν ήταν κανένας από αυτούς παρών. Εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους οι οποίοι στην υπερασπιστική τους γραμμή επεσήμαναν κενά στην αστυνομική έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη τους και συγκεκριμένα στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και στον γεωεντοπισμό μέσω των κινητών τους, σύμφωνα με το larissanet.

Η δράση των κατηγορούμενων όπως την περιέγραψε η εισαγγελέας της έδρας είχε χαρακτηριστικά συμμορίας με το κάθε μέλος να έχει διακριτό ρόλο και ίδιο τρόπο δράσης. Χρησιμοποιούσαν «πακιστανικά»(σ.σ. στην ουσία κάρτες sim που έχουν ενεργοποιηθεί στο όνομα άλλου προσώπου απ’ αυτού που το χρησιμοποιεί) τηλέφωνα και έμπαιναν στα σπίτια είτε παραβιάζοντας πόρτες με τη χρήση κατσαβιδιού είτε σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια πρώτου ορόφου για να μπουν από τις μπαλκονόπορτες.

Η λεία τους ήταν χρυσαφικά και χρήματα και συνολικά πραγματοποίησαν 36 κλοπές σε σπίτια σχεδόν σε κάθε συνοικία της Λάρισας. Από τη Νεράιδα και τη Φιλιππούπολη μέχρι τον Άγιο Θωμά και τη Νέα Πολιτεία.
Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή τριών εκ των τεσσάρων δραστών και επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών για τον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

To Top