Το τροχαίο ατύχημα μεταξύ δύο δικύκλων, που είχε σημειωθεί στην περιοχή της Ανάληψης και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να παραμείνει νοσηλευόμενος ένας 55χρονος και ελαφρά ένας 62χρονος, αναβίωσε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε ο 62χρονος κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά την οδήγηση. Ουσιαστικά, η υπόθεση εκδικάστηκε για δεύτερη φορά και επρόκειτο για την έφεση που είχε ασκήσει δια της δικηγόρου του κας Βασιλικής Ντουμάνη ο 62χρονος, κατά της απόφασης που έλαβε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τον Σεπτέμβριο του 2022 με την οποία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Χθες λοιπόν η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο έκρινε ένοχο τον 62χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή. Στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό του 55χρονου παραστάθηκε η κα Μαρία Κρικοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά διώκονταν ποινικά και οι δύο άνδρες, όμως με διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου «απείχε η ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια για τον 55χρονο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ατύχημα είχε σημειωθεί επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου στην πόλη της Ρόδου στις 20 Μαΐου 2016 περίπου στις 8.30 το βράδυ, όταν το δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 55χρονος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με άλλο δίκυκλο που κινούνταν από την αντίθετη κατεύθυνση και οδηγούσε 62χρονος.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 55χρονος και ελαφρά ο 62χρονος. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου ο 55χρονος υπεβλήθη σε εγχείριση και νοσηλεύτηκε για αρκετό διάστημα στην εντατική μονάδα.

Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενήργησε το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

To Top