Σε ποινική διαπραγμάτευση προσέφυγε ο 18χρονος Πολωνός, που μαζί με δύο άλλους συμπατριώτες του, είχαν συλληφθεί για 109 «φιξάκια» της ναρκωτικής ουσίας MDMA που βρέθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν, στο νησί μας.

Ο 18χρονος και ένας 17χρονος ήταν οι πρώτοι που είχαν συλληφθεί στο τέλος του προηγούμενου μήνα, και αναζητούνταν ένας 20χρονος επίσης από την Πολωνία ο οποίος και εν συνεχεία εντοπίστηκε.

Σε βάρος των τριών Πολωνών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και μετά τις απολογίες τους, ο 18χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος (καθώς δεν είχε μόνιμη διαμονή στη χώρα μας) και οι άλλοι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους.

Ωστόσο ο 18χρονος δια του συνηγόρου του κ. Μάνου Τεχνίτη κίνησε τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της καταβολής ποσού 2000 ευρώ σε ίδρυμα κοινωνικής μέριμνας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η υπόθεση εξιχνιάστηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες εντοπίσθηκαν οι εμπλεκόμενοι και πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα σε κατάλυμα που διέμεναν, όπου βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

• 109 μικροσυσκευασίες μεθαμφεταμίνης (MDMA) συνολικού βάρους 73,1 γραμμαρίων, έτοιμες προς διαμοιρασμό.
• 2,3 γραμμάρια ουσίας άγνωστης χημικής σύστασης
• Ζυγαριά ακριβείας
• Τα χρηματικά ποσά των 2.265 ευρώ, 640 ζλότι Πολωνίας, 100 δολαρίων Η.Π.Α., 10 λιρών Αγγλίας

Σε βάρος του 17χρονου και του 18χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονταν και ο 20χρονος ο οποίος επίσης στη συνέχεια εντοπίστηκε.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως και προανακριτικά και οι δύο συλληφθέντες είχαν αρνηθεί ότι έχουν σχέση με τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο όπου διέμεναν και είχαν ισχυριστεί ότι ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές. Μάλιστα ο 18χρονος είχε πει ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν είναι δικά του και πως του τα έχει στείλει η οικογένειά του.

Οι τρεις αλλοδαποί που αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους Δημήτρη Δημητριάδη (για τον 17χρονο), Μάνο Τεχνίτη (για το 18χρονο) και Νάνσυ Παπαχρόνη (για τον 20χρονο), προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενοι οι τρεις αλλοδαποί εμπλεκόμενοι ισχυρίστηκαν πως ήρθαν στο νησί μας για διακοπές και πως την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας MDMA που βρέθηκε στο δωμάτιο που διέμεναν την είχαν προμηθευτεί από άγνωστο Άγγλο έναντι του ποσού των 1000 ευρώ για δική τους αποκλειστικά και μόνο χρήση.

Σε ό,τι αφορά τη ζυγαριά ακριβείας την είχαν για να μετράνε τις δόσεις τους, ενώ τα χρήματα είναι αυτά που είχε ο καθένας τους για να περάσει τις διακοπές του στο νησί μας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 18χρονος καθώς δεν είχε μόνιμη κατοικία στη χώρα μας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να τον ελέγχει ο επιμελητής ανηλίκων της περιοχής κατοικίας του, ενώ με όρους αφέθηκε ελεύθερος και ο 20χρονος.

To Top