Εφετείο επικύρωσε την αθωότητα 54χρονου για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 54χρονος που κατηγορούνταν ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τής συντρόφου του.

Συγκεκριμένα, τον κατηγορούμενο «βάραινε» το αδίκημα της γενετήσιας χειρονομίας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και χθες, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Αριστείδη Τσάτσου, μετέτρεψε την κατηγορία σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω έλλειψης εγκλήσεως.
Προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της ανήλικης παραστάθηκε η κα. Ασημένη Βεργή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 54χρονος είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία και πρωτόδικα, τον Ιανουάριο του 2023, όταν η υπόθεση αυτή είχε εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όμως κατά της απόφασης είχε ασκηθεί έφεση από την αρμόδια Εισαγγελέα και έτσι παραπέμφθηκε να δικαστεί εκ νέου εξ αρχής από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.
Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που είχε γίνει στην Αστυνομία και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2018 οπότε και η ανήλικη κοπέλα, ηλικίας τότε δέκα ετών, διέμενε με τη μητέρα της και τον 54χρονο σύντροφό της.

Ο τελευταίος λοιπόν κατηγορούνταν ότι την ώρα που η μητέρα έλειπε για δουλειά, εκμεταλλευόμενος την απουσία της, προέβη σε γενετήσιες χειρονομίες σε βάρος του δεκάχρονου κοριτσιού.
Ο 54χρονος, τόσο ενώπιον του πρώτου δικαστηρίου όσο και χθες, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και τελικά, κρίθηκε αθώος.

Source :
To Top