Ελευθερία Πελλού

Ποινή φυλάκισης 4 ετών επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε 48χρονο κατηγορούμενο, για επίθεση με ρόπαλο σε υπάλληλο οβελιστηρίου, προκειμένου να τον εκδικηθεί!

Το περιστατικό είχε γίνει πριν από δώδεκα χρόνια στη Ρόδο και χθες εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το δικαστήριο, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, έκρινε ένοχο τον 48χρονο για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, με τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Έτσι, ο 48χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή υπό τον όρο της καταβολής ποσού 5.000 ευρώ σε ευαγές ίδρυμα της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται πως, πρωτόδικα, τον Μάρτιο του 2018, ο 48χρονος είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, την οποία –τότε- ο κατηγορούμενος άσκησε και αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το επεισόδιο σημειώθηκε στις 6 το πρωί στις 28 Οκτωβρίου 2012. Ο 54χρονος υπάλληλος του οβελιστηρίου είχε πάει να πετάξει τα σκουπίδια της επιχείρησης σε κοντινό κάδο και εκεί τον εντόπισε ο 48χρονος, ο οποίος του επιτέθηκε, χτυπώντας τον με σφοδρότητα στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ενώ παράλληλα άρχισε και να τον κλοτσάει ασταμάτητα.

Περίοικοι που άκουσαν τον θόρυβο και έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει, άρχισαν να φωνάζουν στον 48χρονο για να σταματήσει. Τότε, ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να φύγει όμως και πάλι επέστρεψε και χτύπησε με κλωτσιές, αυτή τη φορά στο πρόσωπο και στο κεφάλι τον 54χρονο υπάλληλο!

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος επιβιβάστηκε στο όχημά του και τράπηκε σε φυγή.
Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία αλλά και το ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 54χρονο στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ λόγω της κατάστασής του μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου και υποβλήθηκε σε δύο εγχειρήσεις.

Τον Μάρτιο του 2014, ο 48χρονος προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 48χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας 5.000 ευρώ.

Source :
To Top