Ελεύθερος με όρους 20χρονος που κατηγορείται για διακίνηση χασίς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 20χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, που είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρόδο και κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα, ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης.

Ο νεαρός αλλοδαπός, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του, κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Αχιλλέα Δασκαλάκη, προσήχθη χθες το πρωί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος Αλβανός, είπε μεταξύ άλλων, πως τα ναρκωτικά τα είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, ότι η εμπλοκή του παλαιότερα σε άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών ήταν συμπτωματική και πως ζει και εργάζεται στη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 20χρονος από την Αλβανία αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται ότι, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους για τον νεαρό αλλοδαπό.

Έτσι, την περασμένη Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024, στις 4 το απόγευμα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Ιαλυσού τον 20χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν να κατέχει στο αυτοκίνητό του:

• Κοκαΐνη, βάρους 5 γραμμαρίων (ανισομερώς μοιρασμένα σε 7 μικροσυσκευασίες έτοιμες προς διάθεση).

• Κάνναβη βάρους 45 γραμμαρίων.

• Το χρηματικό ποσό των 6.360 ευρώ.

• Πλήθος πλαστικών συσκευασιών.

• Ζυγαριά ακριβείας.

• Κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του 20χρονου Αλβανού, χωρίς να βρεθεί κάτι εκεί.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Ναρκωτικά, χρήματα ζυγαριά αλλά και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και με αυτή παραπέμφθηκε αρμοδίως.

 

Source :
To Top