Μήνας: Αύγουστος 2024

Νομοσχέδιο του υπ.Δικαιοσύνης Παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε εναρμόνιση με την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας με τον ν. 5108/2024 – Διατάξεις για τη δικαστική αστυνομία- Αλλαγές για τις δίκες διατροφής, το δικαστικό ένσημο στις εργατικές διαφορές

Επέρχονται τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, Κώδικα Οργανισμού δικαστηρίων, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και διατάξεις για τη Δικαστική Αστυνομία.    ..

Στο υπουργικό συμβούλιο οι 13 νέες διατάξεις για την ενδοοικογενειακή βία – Στη φυλακή οι δράστες ακόμα και για πλημμελήματα

Κανόνας η επιβολή προσωρινής κράτησης για τα κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας και της προσωρινής κράτησης μέχρι έξι μήνες για σοβαρά πλημμελήματα..

ΣΤΕ 791/2023 Όχι στη δημοσιοποίηση αναπαραγωγή και παρουσίαση αποσπασμάτων εγγράφων και εκθέσεων της ποινικής προδικασίας (ιατροδικαστική και τοξικολογική έκθεση)

Η εκτενής αναπαραγωγή και παρουσίαση αποσπασμάτων εγγράφων και εκθέσεων της ποινικής προδικασίας, με τη συνοδεία συναφών κρίσεων και εκτιμήσεων, δεν..

To Top