Αθωώθηκε 26χρονος για κατοχή κοκαΐνης

Ελευθερία Πελλού

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 26χρονος που είχε συλληφθεί πέρυσι το καλοκαίρι, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, θέλησαν να του κάνουν τροχονομικό έλεγχο.

Ο 26χρονος είχε επιχειρήσει να αποφύγει τον έλεγχο, καθώς, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, είχε επάνω του περίπου 12 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα έγιναν στις 21 Αυγούστου 2023 το βράδυ στην Κω, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας του νησιού.

Ο 26χρονος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα και αποπειράθηκε να διαφύγει τον τροχονομικό έλεγχο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν 11,8 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ ο 26χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) υπό την ειδικότερη μορφή της κατοχής αυτής, με σκοπό την πώληση και για απείθεια και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Η δίκη του 26χρονου έγινε την περασμένη εβδομάδα από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο μετέτρεψε την κατηγορία για τα ναρκωτικά, κατοχή για ιδία χρήση και έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο ως τοξικομανή αλλά ατιμώρητο.

Ωστόσο, ο 26χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών για το αδίκημα της απείθειας.

Source :
To Top