“Σφραγίδα” Αρείου Πάγου στην υπόθεση της δολοφονίας Τοπαλούδη: Μετά από 45 δίκες μπήκε τέλος με οριστική ισόβια κάθειρξη στους 2 κατηγορούμενους

Εδώ και 6 χρόνια οι γονείς της άτυχης Ελένης έχουν περάσει από… σαράντα κύματα δικαστικών διαδικασιών για να δουν πλέον τουλάχιστον να κλείνει το κεφάλαιο Δικαιοσύνη για το θάνατο της κόρης τους.

Χρειάστηκαν 6 χρόνια μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και 45 τουλάχιστον δίκες για να μπει οριστικό τέλος στην υπόθεση με την απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίπτει τις αιτήσεις αναίρεσης κατά της εφετειακής κρίσης για ισόβια κάθειρξη των δύο κατηγορουμένων.

«Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως και των δύο κατηγορούμενων, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που τους καταδίκασε και τους επέβαλε την ποινή της ισοβίου καθείρξεως, η οποία πλέον είναι αδύνατον να μετατραπεί» σημείωσε σύμφωνα και με το dikastiko.gr ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας.

Όταν άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο το κεφάλαιο της αίτησης αναίρεσης από τους κατηγορούμενους στον Άρειο Πάγο, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη σε δηλώσεις του υπήρξε αφοπλιστικός μέσα στον πόνο του.

“Με πιάνουν τα γέλια όταν μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε;” αναρωτήθηκε, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως “αυτά τα δύο μπουμπούκια ήταν γνωστά στην κοινωνία της Ρόδου”.

 

Πατέρας Ελένης: «Για τα δικαστήρια κάναμε δύο φορές το γύρο του κόσμου»
Ο πατέρας της δολοφονημένης Ελένης αναφέρθηκε και σε μία σοβαρή παράμετρο γύρω από την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης η οποία ταλαιπωρεί και άλλες οικογένειες που έχουν χάσει έναν δικό τους άνθρωπο.

Όπως σημείωσε και έγραψε το dikastiko.gr ο Γιάννης Τοπαλούδης είπε πως «40 δίκες και 45 μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε επί 2.000 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε τον γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας. Αυτά τα έξοδα κανένας δεν έχει αφήσει στην οικογένεια μας και ούτε στις υπόλοιπες οικογένειες που δυστυχώς θα βρεθούν και αυτές στην ίδια μοίρα με τη δικιά μας για να φτάσουν οι εγκληματίες μέχρι τον Άρειο Πάγο. Το έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν το αρνείται κανένας. Αλλά όμως επιτέλους η πολιτεία να ενσκήψει και στα προβλήματα και κυρίως στα οικονομικά, δεν μιλάω για τα ψυχικά, που κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια».

Ο κ. Τοπαλούδης είχε υπογραμμίσει: «Που είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τον Άρειο Πάγο για τους εγκληματίες, αλλά όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση.

Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος. Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας».

Μία από τις μητέρες- σύμβολο Καίτη Αρμουτίδου: Η μάχη για δικαίωση για το θάνατο των παιδιών τους

Οι εικόνες με την μητέρα της Ελένης να είναι αγκαλιασμένη έξω από τα δικαστήρια μαζί με τη Μάγδα Φύσσα, αλλά και την Ελένη Κωστοπούλου μητέρα του Ζακ συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

«Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον Πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου- Τοπαλούδη, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μετά την απόφαση του δικαστηρίου το 2022 που καταδίκασε σε ισόβια και 15 έτη τους δολοφόνους του παιδιού της.

 

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν 28 Νοεμβρίου 2018 όταν στα παγωμένα νερά της θάλασσας στην παραλία «Φώκια» ένα μεγάλο αντικείμενο τραβά την προσοχή ενός άνδρα που έκανε περίπατο μαζί με τη γυναίκα του στο δρόμο προς το φυλάκιο Γκίνας. «Μας τράβηξε το ενδιαφέρον κάποιο μεγάλο αντικείμενο που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα. Ήταν περίεργο αυτό που βλέπαμε και τα κύματα που το σκέπαζαν δεν μας άφηναν να ξεχωρίσουμε τι ακριβώς ήταν. Όταν το είδα με τα κιάλια και κατάλαβα ότι πρόκειται για άνθρωπο, κάλεσα το λιμενικό» είπε στην κατάθεσή του ο άνθρωπος που εντόπισε το άψυχο κορμί της Ελένης.

Την ίδια στιγμή, στο Διδυμότειχο, δύο γονείς αναζητούσαν την κόρη τους που σπούδαζε στη Ρόδο. Έχουν δηλώσει την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Το πτώμα που βρέθηκε στη θάλασσα φέρει ένα τατουάζ στο πόδι. Έχει χτυπηθεί βάναυσα πριν βρεθεί στο νερό. Ο Γιάννης και η Κούλα Τοπαλούδη ειδοποιούνται από την αστυνομία. Η Ελένη είναι νεκρή και η αστυνομία ξεκινά έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη. Η κατάθεση της φίλης της και η αναφορά σε κάποιο αγόρι που αντάλλασσε μηνύματα η νεαρή φοιτήτρια λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της, οδηγούν τις Αρχές στους δράστες.

 

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το προηγούμενο βράδυ οι δύο άνδρες ζήτησαν από την φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο. Η ίδια ακολούθησε τους δύο άντρες, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή, κάτι που οδήγησε σε βίαιη αντίδραση των δραστών, οι οποίοι την βίασαν και την πέταξαν αναίσθητη στη θάλασσα.

 

Source :
To Top