Διεξήχθη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας η Δίκη για το αιματηρό οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Αγρίνιο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου επτά νεαροί σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Το δικαστήριο ωστόσο μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή η οποία είχε αθλητικό υπόβαθρο, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη με αποτέλεσμα οι δύο να δικαστούν σε 3.5 χρόνια φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα οι άλλοι τρεις σε 2.5 χρόνια με αναστολή και δύο από τους επτά αθωώθηκαν.

Θυμίζουμε πως στις 7 Σεπτεμβρίου φέρονταν -σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας-οι επτά νεαροί κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού με ακόμα δυο ημεδαπούς άνδρες κινούμενοι με μοτοσικλέτες να εντόπισαν έτερη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δυο άνδρες (οπαδοί άλλης ομάδας).

Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι φέρονταν να ακινητοποίησαν τους δυο άνδρες στο οδόστρωμα και τους επιτέθηκαν, χτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια στο σώμα και στο κεφάλι, καθώς και με την χρήση αιχμηρών αντικείμενων (μαχαίρια), ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε ο ένας παθόντας στον μηρό, από την χρήση μαχαιριού.

Στη δίκη η Εισαγγελέας αναφέρθηκε διεξοδικά στην οπαδική βία, κάνοντας αναφορά πολλές φορές στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, και πρότεινε την ενοχή των έξι .Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε εντελώς διαφορετικά.

Για το συγκεκριμένη λοιπόν υπόθεση όλοι αποφυλακίζονται ωστόσο οι δυο εξακολουθούν να κρατούνται γιατί είναι κατηγορούμενοι για ακόμη ένα οπαδικό επεισόδιο που είχε λάβει χώρα στο Αγρίνιο τον περασμένο Ιούνιο.

Source :
To Top