Ένοχες οι πρώην διοικήσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη

Ένοχες έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας τις πρώην διοικήσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και της 5ης ΥΠΕ για παράβαση καθήκοντος επιβάλλοντας τους ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή και δυνατότητα έφεσης.

Στα δικαστήρια Λαμίας αναβίωσε για ακόμα μια φορά  ο θάνατος του Δημήτρη Κατσαούνου  το 2017.

Κατηγορούμενοι σήμερα ήταν ο πρώην διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου ,ο πρώην διοικητής του ΓΝΛ Πάνος Ζυγούρης και ο τότε υποδιοικητής Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης.

Την σημερινή διαδικασία παρακολουθούσαν για ακόμα μια φορά οι γονείς του παιδιού με την μητέρα του μετά την απόφαση να δηλώνει δικαιωμένη από τα δικαστήρια της Λαμίας και τον πατέρα του Δημήτρη να αποχωρεί από την αίθουσα με κλάματα.

 

Η παράβαση καθήκοντος έγκειται στην μη διενέργεια ΕΔΕ για τα όσα έγιναν από την  ώρα εισαγωγής του μικρού Δημήτρη έως την ώρα που έφτασε στο νοσοκομείο Παίδων. Μια ΕΔΕ που έγινε μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών χωρίς κατάληξη αφού η κάθε υπηρεσία επικαλούνταν τους δικούς της λόγους για διεξαγωγή της ΕΔΕ από τον άλλον φορέα . Παρά την αρχική πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως για αθώωση των κατηγορουμένων το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή.

Στην δικαστική αίθουσα το παρόν έδωσε μόνο ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας Πάνος Ζυγούρης ενώ ως μάρτυρες κατέθεσαν οι νυν διοικητές της ΥΠΕ και του νοσοκομείου Φώτης Σερέτης και Ανδρέας Κολοκυθάς.

Source :
To Top