Νικολέτα Αρκολάκη

Ένοχος κρίθηκε οδηγός του ΟΑΣΘ για τον τραυματισμό από πτώση μία υπερήλικης γυναίκας όταν εκείνη επιχείρησε να επιβιβαστεί στο αστικό λεωφορείο, με το δικαστήριο να απαγγέλλει κατηγορίες πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 στη στάση Καμάρα, όπου η 98χρονη (σήμερα) γυναίκα θέλησε να επιβιβαστεί στο γεμάτο λεωφορείο της γραμμής 27, από την πόρτα τού οδηγού, κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κατηγορούμενος όμως φέρεται να μην την είδε, κλείνοντας την πόρτα για να συνεχίσει το δρομολόγιό του, με συνέπεια η γυναίκα να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί.

Τι υποστήριξε ο οδηγός

Όπως αναφέρει η δικογραφία, χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ σύμφωνα με την κατάθεση του γιου της, η 98χρονη έκτοτε χρησιμοποιεί «Πι» για τις μετακινήσεις της.

Ο οδηγός υποστήριξε κατά την απολογία του πως δεν είδε την ηλικιωμένη που προσπάθησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, παρότι, έλεγξε πολλές φορές τόσο τον καθρέφτη όσο και γυρνώντας το κεφάλι του.

«Σταμάτησα αμέσως το λεωφορείο όταν φώναξαν οι επιβάτες και κατέβηκα να βοηθήσω», ανέφερε.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια με αναγνώριση ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου, ενώ τον καταδίκασε τελεσίδικα σε φυλάκιση 5 μηνών, με 3ετή αναστολή.

To Top