Πέθανε στη ΜΕΘ του «Αγ. Ανδρέα», ένοχοι 5 γιατροί!

Μετά από πολλές συνεδριάσεις, το Δικαστήριο κατέληξε στην απόφασή του για τους οκτώ γιατρούς του Νοσοκομείου Αγρινίου, που βρέθηκαν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση αυτή, επιβάλλοντας τελικά σε τρεις από αυτούς ποινή φυλάκισης 24 μηνών με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και κρίνοντας αθώους τους υπόλοιπους πέντε γιατρούς.

Ο 62χρονος κατέληξε τον Αύγουστο του 2017 στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ωστόσο νωρίτερα και συγκεκριμένα το διάστημα από 10 έως τις 13 Αυγούστου του 2017, προσήλθε τέσσερις φορές στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Αγρινίου με πόνους στην κοιλιακή χώρα, που καθημερινά έβαιναν επιδεινούμενοι.

Ωστόσο κάθε φορά, σύμφωνα με την καταγγελία, οι γιατροί που τον εξέταζαν εμφανίζονταν καθησυχαστικοί για την κατάσταση της υγείας του μη κρίνοντας ότι απαιτείται η εισαγωγή του στο Νοσοκομείο.

Η αρχική διάγνωση ήταν κολικός εντέρου και ο 62χρονος αντιμετωπίστηκε από τους γιατρούς κυρίως με παυσίπονα. Στην τέταρτη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά από ενδελεχέστερες εξετάσεις και αφού η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί αρκετά ο 62χρονος παραπέμφθηκε στην Πάτρα, προκειμένου να χειρουργηθεί επειγόντως, καθώς διαπιστώθηκε με περιτονίτιδα, η οποία λόγω της καθυστέρησης στην αντιμετώπισή της μετεβλήθη σε κοπρανώδη περιτονίτιδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί και σηψαιμία στον 62χρονο.

Μετά από σύντομη νοσηλεία στη ΜΕΘ του «Αγίου Ανδρέα» ο 62χρονος κατέληξε.

Οι συγγενείς του 62χρονου στη συνέχεια κινήθηκαν νομικά κατά των γιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου κρίνοντας ουσιαστικά ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου Αγρινίου όχι μόνο έκαναν λάθος διάγνωση, αλλά ουσιαστικά συντελώντας στην κατάληξη του 62χρονου με το να καθυστερήσουν να τον παραπέμψουν σε άλλο Νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Δικαστήριο διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να εξεταστεί σε βάθος ο ιατρικός φάκελος του 62χρονου και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου και μετέπειτα στο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Συνείδηση» για την υπόθεση αυτή υπήρξε και πόρισμα στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το αρμόδιο τμήμα της ελέγχου σε θέματα υγείας, το οποίο ήταν επιβαρυντικό για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δικαιώνεται μια καταγγελία για ιατρική αμέλεια στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα υπήρξε παρόμοια καταγγελία για περιστατικό (ευτυχώς χωρίς τραγική κατάληξη) με περιτονίτιδα, που δεν διαγνώστηκε έγκαιρα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι συγκεκριμένα την περίοδο του 2017 υπήρξαν αρκετές καταγγελίες για ιατρική αμέλεια, όπως η περίπτωση του θανάτου (μετά τροχαίο) του 18χρονου Σπύρου Μπάθα, που επίσης δικαιώθηκαν δικαστικά.

Ίσως να μην είναι τυχαίο που εκείνη την περίοδο υπήρχαν δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ των εργαζομένων και των νοσοκομειακών γιατρών με την τότε διοίκηση αναφορικά με την οργάνωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

To Top