Απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου χθες, η έφεση που έχει ασκήσει 28χρονη που κατηγορούνταν για το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρέσει από ανήλικη στην Κω.

Το περιστατικό είχε συμβεί στην Κω πριν από επτά χρόνια και είχε εξιχνιαστεί από το Τμήμα Ασφαλείας του νησιού. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονταν η 28χρονη που τότε ήταν 21 ετών κι ένας ανήλικος ηλικίας την περίοδο εκείνη 17 ετών.

Η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς τον 17χρονο (σήμερα είναι 24 ετών) που θα λογοδοτήσει στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων, ενώ η 28χρονη δικάστηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2022 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω).

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 28χρονη με τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής η 28χρονη άσκησε έφεση η οποία επρόκειτο να εξεταστεί χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όμως καθώς η κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε, η έφεση απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Ως εκ τούτου η 28χρονη διατηρεί την πρωτόδικη ποινή που της είχε επιβληθεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο κατηγορούμενοι στις 5 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν βίαια κινητό τηλέφωνο από την 17χρονη κοπέλα.

Το κλεμμένο τηλέφωνο βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι.

To Top