Μήνας: Αύγουστος 2023

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 107/2023 Καταπολέμηση της απάτης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης: οι εθνικοί κανόνες περί ποινικής παραγραφής πρέπει να καθιστούν δυνατή την αποτελεσματική πρόληψη και καταστολή

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Νίκη των δικηγόρων στο άρθρο για τις εγκληματικές οργανώσεις – Δυνατότητα αναστολής της ποινής σε καταδίκη για πλημμέλημα (συμμορία)

Το επίμαχο άρθρο του 187 ΠΚ, έστελνε στις φυλακές χωρίς αναστολή τους καταδικασθέντες και για πλημμέλημα , γεγονός που έχει..

Όλες οι αλλαγές για την ενδοοικογενειακή βία: Αυξάνονται οι ποινές όταν τα αδικήματα τελούνται μπροστά σε ανήλικα παιδιά

  Του Παναγιώτη Στάθη Αύξηση του πλαισίου των ποινών για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, όταν αυτά διαπράττονται ενώπιον ανηλίκων παιδιών, φέρνει..

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ 657/2023. Ζητήματα ακυρότητας από την παρά το νόμο παράσταση του υποστηρίζοντος την κατηγορία. Παραγραφή της σχετικής αξίωσης και πότε επέρχεται. Διακοπή της παραγραφής με την άσκηση της αγωγής. Αναστολή της παραγραφής.

  Κατά τη διάταξη του άρθρου 171 παρ. 3 του Κ.Π.Δ., απόλυτη ακυρότητα, που δημιουργεί λόγο αναιρέσεως της αποφάσεως κατά..

To Top