Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως ο πεθερός του χτύπησε όταν επάνω στον καυγά παραπάτησε και σκόνταψε σε ένα τραπεζάκι.

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο σπίτι μιας οικογένειας στο Βόλο με πρωταγωνιστή έναν 43χρονο ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, καθώς αναζητούσε την πρώην γυναίκα του στο σπίτι του πεθερού του και όταν εκείνος δεν του άνοιξε, πήδηξε στο μπαλκόνι και μπήκε στον ισόγειο χώρο της κατοικίας.

Μάλωσε ο 43χρονος με τον 67χρονο πεθερό του για την βίαιη εισβολή στο σπίτι και ο δεύτερος απείλησε να καλέσει την αστυνομία. Την ώρα που μάλωναν ο 43χρονος κουτούλησε τον πεθερό του, με αποτέλεσμα να του σπάσουν δόντια και να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο για ράμματα στα χείλη.

Ενδοοικογενειακή βία: Παραπάτησε και σκόνταψε, δήλωσε για τον πεθερό του ο 43χρονος

Ο κατηγορούμενος την Πέμπτη στο δικαστήριο αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως ο πεθερός του χτύπησε όταν επάνω στον καυγά παραπάτησε και σκόνταψε σε ένα τραπεζάκι.

Ενδοοικογενειακή βία

Pixabay

Μάλιστα υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσε και μια φίλη του, η οποία υποστήριξε πως δεν υπήρξε εισβολή του 43χρονου στο σπίτι του πεθερού του καθώς εκείνη τον είχε συναντήσει λίγα λεπτά νωρίτερα έξω από ένα σουβλατζίδικο και την ενημέρωσε πως πήγαινε να συναντήσει τα πεθερικά του γιατί τον είχαν καλέσει για συζήτηση.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ούτε η μαρτυρία της έπεισε το δικαστήριο και επέβαλλε στον 43χρονο ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με τριετή αναστολή, για το επεισόδιο στις 22 Απριλίου του 2020.

Ενδοοικογενειακή βία

freepik

Οδηγίες της ΕΛΑΣ

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα :

  • Καλέστε το 100.
  • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με:
    • Ακριβή διεύθυνση
    • Ονοματεπώνυμο
    • Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου»)
  • Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας)
  • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
  • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
  • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια. (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών)
  • Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο sos15900@isotita.gr 

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

  • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
  • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
  • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών)
  • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
  • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr www.womensos.gr

To Top