Έγκλημα στην Άνω Καμήλα Σερρών: Ισόβια στον 21χρονο που σκότωσε 20χρονο για τα μάτια μιας 16χρονης

14

“Μας έκαψες όλη την οικογένεια” φώναξε μετά την απόφαση ο πατέρας του θύματος. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο

περιστατικό. Τυχαία συναντηθηκαμε. Συζητούσαμε. Μου είπε γιατί έστειλα μήνυμα στην κοπέλα του. Τον είδα νευριασμένο. Είχε ένα μαχαίρι μαζί του αλά δεν το έβγαλε. Μου είπε: “Θες να πάμε μια βόλτα στο πάρκο;”. Εγώ μαζί μου είχα ένα μαχαίρι. Το είχα για εκφοβισμό. Το είδε, μου το ζήτησε και του το έδωσα. Το πήρε και το πέταξε κάτω. Άρχισε φασαρία. Με χτύπησε

Έψαχνα από κάτω κάτι να τον χτυπήσω. Ήθελα να φύγω. Έσκυψα, πήρα το μαχαίρι και τον χτύπησα, μια φορά. Έφυγα. Ήμουν τρομαγμένος . Δεν είδα που τον χτύπησα. Είχα σκοπό να τον τραυματίσω για να φύγω. Δεν είπα “ψόφα μπάσταρδε” όπως λένε οι μάρτυρες. Τους είπα τους δύο άλλους: “ενημερώστε για ασθενοφόρο”. Μετά πάνω στα νεύρα μου ανέβασα στόρυ, στο Ινσταγκραμ».

Ο κατηγορούμενος συνέχισε την απολογία του : «Ρώτησα τους φίλους του, αν είναι καλά. Με μηνύματα. Όταν κάποιος είναι χρήστης κοκαΐνης, αν τον χτυπήσετε, αντιδράει με άλλον τρόπο. Είχα φτιάξει τη ζωή μου με άλλη κοπέλα . Δεν την παρενοχλούσα (την 16χρονη). Το ότι της έστειλα μήνυμα, δεν σημαίνει κάτι. Ήρθε να με πιάσει (το θύμα) γι’ αυτόν το λόγο . Μιλήσαμε γι’ αυτό. Ήθελε να μιλήσουμε για ναρκωτικά και πήγαμε στο πάρκο. Δεν φαντάστηκα ότι θα γινόταν κάτι. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών. Η μάνα μου έκανε τα πάντα για να με μεγαλώσει. Προσπαθούσε να με βοηθήσει να κόψω τα ναρκωτικά. Με τον πατέρα μου δεν έχω σχέση. Έμενα μαζί της, με την καινούργια οικογένειά της. Με τον πατριό και τα 4 αδέλφια μου».

Η εισαγγελέας του ΜΟΔ τον ρώτησε πως νιώθει σήμερα. Και τότε ο 21χρονος απάντησε: «Θέλω να ζητήσω μια συγγνώμη. Βέβαια είναι λίγο. Εννοείται πως έχω μετανιώσει»

Έγκλημα στην Άνω Καμήλα Σερρών

Pixabay

Η πρόταση της εισαγγελέως

Την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονια με δόλο πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου μετα το έγκλημα είπε: «Τον εγκατελειψε αιμόφυρτο χωρίς να καλέσει το ΕΞΑΒ. Μολις 8 λεπτά , μετά ανέβασε φωτογραφίες με το μαχαίρι Αποδεικνύεται η μη μεταμέλεια του . Καμία στιγμή δεν ζήτησε από μόνος του συγγνώμη».

Όσον αφορά τον ισχυρισμό τουω 21χρονου περί άμυνας, η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε: «Όταν αποδεσμευτηκε, αντί να φύγει επέλεξε να πάρει το μαχαίρι και να πλήξει το θύμα».