Ήρθε στα Χανιά για μπάτσελορ και κατήγγειλε τον βιασμό της – Αθώος ο κατηγορούμενος

25

“Οικονομικά και μόνο τα κίνητρα της καταγγελίας”, σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορουμένου

Tο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης έκρινε αθώο με πλειοψηφία 6-1 έναν άνδρα από τα Χανιά ο οποίος είχε σε βάρος του καταγγελία για βιασμό πριν από 7 χρόνια και τον απάλλαξε οριστικά από τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται το καλοκαίρι του 2015 στην Αλμυρίδα Αποκορώνου, όπου ο νεαρός εργαζόταν ως μπάρμαν σε νυχτερινό κατάστημα. Ένα βράδυ, στο μπαρ διασκέδαζε παρέα νεαρών κοριτσιών από την Δανία, ανάμεσα στις οποίες και η μηνύτρια. Άμεσα άρχισε ένα αμοιβαίο φλερτ μεταξύ τους, με χορούς, εναγκαλισμούς και φιλιά.

Χανιά καταγγελία για βιασμό

Freepik

Η κοπέλα από τη Δανία, του εξομολογήθηκε ότι βρισκόταν στα Χανιά για μπάτσελορ πάρτι, καθώς την επόμενη μέρα επέστρεφε στη χώρα της και σε δύο μέρες θα παντρευόταν. Η περίπτυξή τους μεταφέρθηκε εκτός του καταστήματος όπου συνεχίστηκαν οι μεταξύ τους ερωτοτροπίες ενώ στη συνέχεια η ίδια δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει και αμέσως μετά τον κατήγγειλε για βιασμό.

«Όταν φτάσαμε ο κατηγορούμενος ήταν μέσα στο μπαρ, τον αναγνωρίσαμε αμέσως από την περιγραφή της μηνύτριας, τον οδηγήσαμε έξω, της τον υποδείξαμε, αυτή τον αναγνώρισε και στη συνέχεια εκείνος μας ακολούθησε προς το αστυνομικό τμήμα» τόνισε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που είχε βρεθεί εκείνο το βράδυ στο συμβάν.

Χανιά καταγγελία για βιασμό: Ήρεμος και ήπιος χαρακτήρας, δήλωσε η σύζυγος του κατηγορούμενου

Στην κατάθεσή της η μηνύτρια δέχτηκε όλα τα γεγονότα της βραδιάς αλλά κατήγγειλε τον κατηγορούμενο λέγοντας ότι στο τέλος την βίασε παρότι αυτή του έλεγε όχι. Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν και η σημερινή σύζυγος του κατηγορούμενου, με την οποία γνωρίστηκαν δύο χρόνια μετά το συμβάν το 2017 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Η ίδια έκανε λόγο για έναν πολύ ήρεμο και ήπιο χαρακτήρα που δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε βίαια περιστατικά.

Χανιά καταγγελία για βιασμό

FREEPIK

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως «ήταν ένα βράδυ όπως όλα στη δουλειά. Ήρθε μια παρέα κοριτσιών, τις κεράσαμε στο μπαρ. Με την συγκεκριμένη, ανταλλάξαμε χαμόγελα, ήρθε πολλές φορές στο μπαρ, πήρε ποτά, χορέψαμε, φιληθήκαμε, την φλέρταρα.

Οταν είδα ότι ανταποκρινόταν, βγήκαμε έξω μαζί, αρχίσαμε να φιλιόμαστε σε εμφανές σημείο και πήγαμε 10 μέτρα πιο πέρα για να συνεχίσουμε. Αυτή ξαφνικά άρχισε να μου λέει please stop. Φυσικά αμέσως το σεβάστηκα. Μετά μου είπε ότι το Σάββατο θα παντρευόταν. Ότι είχε έρθει με τις φίλες της για μπατσελορ.

Οικονομικά και μόνο τα κίνητρα της καταγγελίας, σύμφωνα με τον συνήγορο του κατήγορούμενου

Ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου και τόνισε πως από τα αποδεικτικά στοιχεία και την ακροαματική διαδικασία, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εξαναγκασμού. «Εκτιμώ ότι η μηνύτρια υπαναχώρησε για δικούς της λόγους και προχώρησε στην καταγγελία για να καλυφθεί στον δικό της κοινωνικό κύκλο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες. Υπήρξε συναίνεση για αμοιβαία ικανοποίηση των επιθυμιών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, έκανε λόγο για μια ψευδή καταγγελία, η οποία αποδεικνύεται από αδιάσειστα στοιχεία και η οποία βασίζεται σε έναν σκοπό, στην είσπραξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, κάνοντας λόγο για οικονομικά και μόνο κίνητρα. Οι ισχυρισμοί του έγιναν δεκτοί από το Δικαστήριο -όπως και πρωτόδικα- κλείνοντας οριστικά την συγκεκριμένη υπόθεση.