Λάρισα: Κάθειρξη 8 ετών στον απατεώνα που συστηνόταν ως… εισαγγελέας – Απέσπασε από 73χρονο 753.000 ευρώ

14
466820780

O απατεώνας αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λάρισα επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, σε απατεώνα για απάτη – μαμούθ από την οποία κατάφερε να αποσπάσει από 73χρονο 753.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ένας 63χρονος «με περίεργη οικονομική ζωή» κατάφερε να αποσπάσει από 73χρονο Λαρισαίο ελεύθερο επαγγελματία το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 753.000 ευρώ, την περίοδο 2011- 2012. Προκειμένου ο εξαπατηθείς επαγγελματίας να μετάσχει σε μια μεγάλη επένδυση η οποία θα αφορούσε στη δημιουργία ενός επισκέψιμου οικολογικού πάρκου σε ιδιωτική δασική έκταση.

Λάρισα απάτη: Ο απατεώνας συστηνόταν και ως εισαγγελέας

Ο απατεώνας, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αποδείχτηκε ότι υπήρξε ταλαντούχος και γνωστός στη Λάρισα καθώς, όπως κατέθεσε μάρτυρας και παθούσα, το 2020 της παρουσιάστηκε ως χρηματοοικονομικό στέλεχος και της απέσπασε 35.000 ευρώ για να διορίσει την κόρη της σε τράπεζα.

Λάρισα απάτη

FREEPIK

Η ίδια κατέθεσε ότι αργότερα πληροφορήθηκε πως ο λεγάμενος για ένα διάστημα συστηνόταν και ως εισαγγελέας Λάρισας. Παρόλα αυτά ο 73χρονος δεν πήρε τίποτα χαμπάρι και έδινε κανονικά τα χρήματα για να συμμετάσχει στην υποτιθέμενη επένδυση του οικολογικού πάρκου.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης μια 46χρονη, σε τρία χρόνια φυλάκιση, η οποία εμφανίζονταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης και έπαιρνε δωράκια από το θύμα για να βοηθήσει να επιδοτηθεί η επένδυση.

Μαζί της καταδικάστηκε -με την ίδια ποινή- και η πρώην σύζυγος του 73χρονου η οποία δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητες του πρώην άντρα της.

O απατεώνας αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή.