Βόλος: Δικαστήριο επέβαλε “βαριά καμπάνα” σε ποδηλάτη που χτύπησε 5χρονο

18

Ο 5χρονος υπέστη σοβαρό κάταγμα στο χέρι, με αποτέλεσμα να χάσει τη σχολική χρονιά.

Βόλος: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε μια 39χρονη η οποία οδηγώντας το ποδήλατό της το Σεπτέμβριο του 2017 στην παραλία του Βόλου, χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά ένα 5χρονο αγοράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, η κατηγορουμένη στις 10 Σεπτεμβρίου οδηγώντας ποδήλατο στην παραλία του Βόλου, συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο, στην πλευρά προς τη θάλασσα, έπεσε πάνω σε αγοράκι ηλικίας 5 ετών, που έπαιζε με άλλα παιδιά.

Ο 5χρονος υπέστη σοβαρό κάταγμα στο χέρι αντιμετωπίζοντας για αρκετούς μήνες αργότερα τις συνέπειες του σοβαρού τραυματισμού του. Μετά το συμβάν, διακομίστηκε από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Λάρισας για εγχείρηση και είχε γύψο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω της περιπέτειας το παιδί έχασε την εκπαιδευτική χρονιά, αφού δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η καθημερινότητά του.

Βόλος

freepik

Βόλος: Τι ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο οι δύο πλευρές

Χθες στο δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες η μητέρα του, η θεία του και τρίτο συγγενικό πρόσωπο. Περιέγραψαν το περιστατικό και στη συνέχεια τόνισαν στο δικαστήριο πως προέτρεπαν την κατηγορούμενη «μείνε εδώ, μείνε εδώ».

Από την πλευρά του ο σύζυγος της κατηγορουμένης είπε ότι μετά το συμβάν του τηλεφώνησε η 39χρονη τρομοκρατημένη, όμως, όπως επισήμανε, επέδειξε ενδιαφέρον για το παιδί και επικοινώνησε με την οικογένειά του για να ενημερωθεί για την υγεία του καθότι αγωνιούσε.

Η 39χρονη οδηγός του ποδηλάτου η οποία δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο κρίθηκε ένοχη για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.