Βγήκε η ετυμηγορία για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον – Ένοχοι και οι 6 κατηγορούμενοι 

16

Αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές αλλά και τα τυχόν ελαφρυντικά.

 

Ανακοινώθηκε την Παρασκευή η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας όσον αφορά τη δίκη για την δολοφονία του Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον στο Λαγανά Ζακύνθου. Ένοχοι για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη κρίθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι και ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη ο ένας. 

 

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι ίδια με την πρωτόδικη, όμως ελήφθη κατά πλειοψηφία σε αντίθεση με την πρωτόδικη που ήταν ομόφωνη. Αυτοί που μειοψήφησαν ήταν η Πρόεδρος, μία δικαστής και ένας ένορκος, οι οποίοι τάχθηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με το pelop.gr, αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές αλλά και τα τυχόν ελαφρυντικά.

Δίκη Χέντερσον

pelop.gr

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Καταπέλτης ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα και για τους έξι κατηγορούμενους στη δίκη του Μπακάρι Χέντερσον όπως έγραψε το dikastiko.gr 

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού με ενδεχόμενο δόλο.

 

 

Δίκη Χέντερσον: Η έφεση

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr  για την υπόθεση είχαν συζητήσει Καμάλα Χάρις και Κυριάκος Μητσοτάκης με την αμερικανίδα αντιπρόεδρο να μεταφέρει στον πρωθυπουργό τα παράπονα των φτωχών αμερικανών πολιτών- γονιών που βλέπουν να αναβάλλεται εδώ και χρόνια η δίκη και κυρίως να καθυστερεί υπερβολικά.

Δίκη Χέντερσον

eurokinissi

Η υπόθεση έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, μετά την έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας ο αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, κατόπιν σχετικής αίτησης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι της οικογένειας Χέντερσον και η οποία είχε γίνει δεκτή για τους επτά από τους εννέα συνολικά κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι έξι από τους εννέα κατηγορουμένους για την υπόθεση του θανάτου Μπακάρι Χέντερσον.

Οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, για θανατηφόρα σωματική βλάβη και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Τρεις άλλοι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί αρχικά ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά τελικά απαλλάχτηκαν της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Δίκη Χέντερσον: Το χρονικό της δολοφονίας 

Ο άτυχος αφροαμερικανός είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές το 2017, και βρέθηκε να διασκεδάζει σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά το καλοκαίρι εκείνο, όταν μαζί με άλλον φίλο του ζήτησαν από μία σερβικής καταγωγής θαμώνα του μπαρ να πιούν μαζί ένα ποτό.

Δίκη Χέντερσον

pelop.gr

Πριν προλάβουν οι δύο νεαροί αφροαμερικανοί να αντιδράσουν, δέχθηκαν, κατά το κατηγορητήριο, σφοδρή επίθεση από θαμώνες σερβικής καταγωγής που διασκέδαζαν επίσης, με αποτέλεσμα ο Bakari Henderson,όπως έχει καταγραφεί και από κάμερα ασφαλείας, να βρει τραγικό θάνατο από λιντσάρισμα, έγκλημα που είχε πέραν των άλλων και καθαρά ρατσιστικά χαρακτηριστικά, γεγονός που προκύπτει από τις ύβρεις των δραστών και τη βιαιότητα του εγκλήματος.