Αθώος λόγω αμφιβολιών για την ηρωΐνη στο παπούτσι του, μέσα στα… κρατητήρια της Ρόδου

19

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στην «γλώσσα» του δεξιού παπουτσιού του κρυμμένη μια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 4,8 γραμμαρίων.

Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον 38χρονο που παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, για την ηρωίνη που βρέθηκε κρυμμένη μέσα στη «γλώσσα» του παπουτσιού και την οποία του έφερε φίλος του, ενώ ήταν… κρατούμενος στα κρατητήρια της Ρόδου!

Σε βάρος του 38χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη περίπτωση ναρκωτικών, για την οποία και παραπέμφθηκε σε δίκη που έγινε στις 16 Ιουνίου από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο απάλλαξε τον 38χρονο, κρίνοντας τον αθώο, λόγω αμφιβολιών. Σε ότι αφορά τον φίλο του που του μετέφερε την ηρωίνη στα κρατητήρια, παραπέμφθηκε και αυτός σε δίκη, ωστόσο λόγω θανάτου έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος του.

 

Το χρονικό της υπόθεσης στα κρατητήρια της Ρόδου με ηρωίνη
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όλα έγιναν στις 14 Δεκεμβρίου 2015, οπότε και ο 38χρονος κρατούνταν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου. Απογευματινές ώρες της ημέρας εκείνης μετέβη στα κρατητήρια ο φίλος του 38χρονου, κρατώντας πακέτο που περιείχε ρούχα και ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία προορίζονταν για τον κρατούμενο.

Σε έλεγχο, όμως, που έκαναν οι αστυνομικοί στα πράγματα, πριν επιτρέψουνε να εισαχθούν στα κρατητήρια, βρήκαν στην «γλώσσα» του δεξιού παπουτσιού κρυμμένη μια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 4,8 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή και συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους, προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους.