Ένοχοι πατέρας και γιος για μια… παρεξήγηση

16

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου κάθισαν χθες πατέρας και γιος για μια συμπλοκή που έγινε τον Αύγουστο του 2018 στο Κόκκινο Νερό. Μια συμπλοκή που, σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων, ξεκίνησε από μία παρεξήγηση σε κέντρο διασκέδασης και κατέληξε στην ενοχή τους με ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού.

Το παραπάνω περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου του 2018 στο Κόκκινο Νερό. Όπως κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας, που ήταν το θύμα της επίθεσης, επέστρεφε μαζί με παρέα στο σπίτι του ύστερα από έξοδο σε νυχτερινό κέντρο, όταν ξαφνικά σταμάτησε μπροστά τους ένα μηχανάκι. Το μηχανάκι οδηγούσε ο 24χρονος κατηγορούμενος με συνεπιβάτη τον πατέρα του, τον δεύτερο κατηγορούμενο. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, κατέβηκαν από το μηχανάκι και άρχισαν τα χτυπήματα, χωρίς όμως ο ίδιος να καταλάβει ποιος τον χτυπούσε. “Είδα τον άντρα μου μέσα στα αίματα” κατέθεσε η δεύτερη μάρτυρας, γυναίκα του θύματος περιγράφοντας το σκηνικό της επίθεσης. “Χωρίς λόγο έγινε η επίθεση” κατέθεσε το θύμα και πρόσθεσε ότι μόνο ο γιος ζήτησε συγγνώμη ένα χρόνο μετά.

Τη δική τους εκδοχή για το περιστατικό έδωσαν οι κατηγορούμενοι, με πρώτο τον πατέρα να καταθέτει ότι υπήρχε λόγος και μάλιστα αυτός είχε να κάνει με την κόρη του. Όπως τόνισε ο κατηγορούμενος, εκείνο το βράδυ διασκέδαζαν στο ίδιο κέντρο με το θύμα, όταν η κόρη του αποφάσισε να ανέβει στην πίστα για να χορέψει. “Εκεί ο κατηγορούμενος, κατά λάθος μάλλον, τη χτύπησε με τα δάχτυλά του”, κατέθεσε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε πως το θύμα του είπε στο αυτί “τώρα χορεύω εγώ”. ”Ήταν μια ατυχής στιγμή” είπε στο δικαστήριο ο άνδρας και επισήμανε πως είχε πιει αρκετά εκείνη την ημέρα. “Ε, να μην πίνετε τότε.

Αν είναι να πίνετε και μετά να καταλήγετε στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στα δικαστήρια, να μην πίνετε. Πήγατε εκεί, σε μια συναυλία, να διασκεδάσετε και ήσασταν όλοι έτοιμοι για καβγά; Τι είστε μωρά παιδιά; Ούτε στα παιδικά πάρτι δεν κάνουν έτσι τα παιδάκια” είπε απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο η Εισαγγελέας ακούγοντας την απολογία του.

“Εγώ δεν χτύπησα κανέναν”

Στη συνέχεια κατέθεσε ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο γιος, ο οποίος τόνισε πως δεν χτύπησε κανέναν. Ο 24χρονος κατέθεσε πως ο πατέρας του έπεσε και ο ίδιος θύμα επίθεσης από αγνώστους έξω από το κέντρο διασκέδασης. “Πήγα στο σπίτι μου για λίγο και μόλις επέστρεψα στο κέντρο βρήκα τον πατέρα μου με αίματα στην μπλούζα. Πήγαμε με το μηχανάκι στην πηγή για να πλυθεί και στον δρόμο συναντήσαμε την παρέα”. Όπως κατέθεσε ο κατηγορούμενος, κάποιος από την παρέα τούς είπε κάτι και εκεί κατέβηκε ο πατέρας του από το μηχανάκι και άρχισε η συμπλοκή με το θύμα. “Εγώ δεν χτύπησα κανέναν” τόνισε ο 24χρονος. Τελικά το δικαστήριο κήρυξε ένοχους τους κατηγορουμένους και επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών σε έκαστο, με τριετή αναστολή.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Κοντοκώστας