Ποια ποινή του επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
Kαταδίκη για ενδοοικογενειακή βία: Καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο για έναν 29χρονο για ενδοοικογενειακή βία.
Συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε στον 29χρονο κατηγορούμενο για τον ξυλοδαρμό της influencer Σίσσυς Ζουρνατζή, με την οποία διατηρούσε σχέση, το 2018. Κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία και για συκοφαντική δυσφήμιση.
Kαταδίκη για ενδοοικογενειακή βία: Το χρονικό
Η παθούσα κατέθεσε στο δικαστήριο, περιγράφοντας το ξυλοδαρμό που υπέστη το Δεκέμβριο του 2018 ενώ επισήμανε πως μετέβη σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι έφερε κατάγματα στα πλευρά.
Στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και τερμάτισε τη σχέση της με τον κατηγορούμενο. Όταν η Σίσσυ Ζουρνατζή δημοσιοποίησε την περιπέτεια της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κατηγορούμενος της απάντησε δημόσια λέγοντας ότι όσα είπε είναι ψέματα
Kαταδίκη για ενδοοικογενειακή βία: Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 29χρονος
Στην απολογία του σύμφωνα με το grtimes.gr, ο 29χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι η πρώην σύντροφός του τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης που έκανε η ίδια στο γυμναστήριο.
Ο ισχυρισμός του βέβαια δεν κρίθηκε πειστικός και έτσι καταδικάστηκε από το δικαστήριο.
Οδηγίες τις ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία
Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.
Οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.
Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.
Αν είστε θύμα :
-
Καλέστε το 100.
-
Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με:
-
Ακριβή διεύθυνση
-
Ονοματεπώνυμο
-
Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου»)
-
-
Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας)
-
Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
-
Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
-
Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια. (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e–mail) των Υπηρεσιών)
-
Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο sos15900@isotita.gr
Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:
-
Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
-
Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
-
Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e–mail) των Υπηρεσιών)
-
Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
-
Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr & www.womensos.gr