Θάνατος Μποζατζίσκι: Μια ενοχή για κακούργημα και 7 για πλημμελήματα αποφάσισε το ΜΟΔ Θεσσαλονίκης

69

Θάνατος Μποζατζίσκι: Την ενοχή των κατηγορούμενων αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου του 28χρονου Τόσκο Μποζατζίσκι, κατά τη διάρκεια περιστατικού οπαδικής βίας.

Αναμένεται η απόφαση επί της ενοχής και των ελαφρυντικών

Θάνατος Μποζατζίσκι: Η απόφαση του ΜΟΔ

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε , κατά πλειοψηφία (4-3) να κηρυχθούν:

  • Ένοχη η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με δόλο.

Θάνατος Μποζατζίσκι

  • Αθώος ο 49χρονος φίλος της για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία με δόλο και ένοχος για διατάραξη κοινής ειρήνης και συμπλοκή.
  • Ένοχοι για διατάραξη και συμπλοκή οι υπόλοποι 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι αθωώθηκαν για τα υπόλοιπα αδικήματα (Επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κ.α.)

Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα “o θάνατος του 28χρονου Τόσκο Μποζατζίσκι προκλήθηκε από κακώσεις πυέλου κοιλίας, λόγω της πίεσης που ασκήθηκε από το αυτοκίνητο που πέρασε πάνω από το θύμα. Οι λοιπές κακώσεις που εντοπίστηκαν στο σώμα του θύματος δεν ήταν θανατηφόρες”.

Πιο συγκεκριμένα ο άτυχος Βούλγαρος παρασύρθηκε από το όχημα ενώ πιθανόν κατά τη στιγμή της παράσυρσης να βρισκόταν ήδη πεσμένος στο οδόστρωμα και όχι σε κίνηση καθώς πριν καταπατηθεί από την κατηγορούμενη οδηγό δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα κουκουλοφόρων που του προκάλεσαν σοβαρές σωματικές βλάβες.

Ο θάνατος του 28χρονου Bούλγαρου είχε λάβει μεγάλη έκταση στα Ελληνικά ΜΜΕ αλλά και της χώρα καταγωγής του θύματος

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, στις 5 Ιανουαρίου 2020 (ώρα 7 μ.μ.), o Τόσκο Μποζατζίσκι και οι φίλοι του οπαδοί βουλγαρικής ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ αναχωρούσαν από καφετέρια της οδού Μαρία Κάλλας δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα κουκουλοφόρων. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής έπειτα από καθοδήγηση και πληροφορίες που φέρεται να τους παρείχαν η 26χρονη οδηγός και ο 48χρονος φίλος της. Το θύμα και οι φίλοι του έτρεξαν προκειμένου να γλιτώσουν προς το Μέγαρο Μουσικής. Οι κουκουλοφόροι τον έπιασαν, και χτυπώντας τον ανελέητα με λοστούς, τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο και ημιθανή στο έδαφος και έφυγαν τρέχοντας. Την ίδια στιγμή, η 26χρονη που ήδη βρισκόταν στον τόπο της συμπλοκής, φέρεται να ξεκίνησε το όχημά της και πέρασε πάνω από το σώμα του 28χρονου, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Το θύμα ήταν οπαδός της βουλγάρικης ποδοσφαιρικής ομάδας Μπότεφ Πλόβντιβ και είχε έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση των ομάδων ΠΑΟΚ-Άρη το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (Σάββατο, 4/1). Οι οπαδοί της Μπότεφ διατηρούν φιλικές σχέσεις με αυτούς του Άρη.