Ληστείες ATM στη Φθιώτιδα: Ποινές φυλάκισης μέχρι 5 έτη στους 11 εκ των κακοποιών

30

Χτύπαγαν και χρηματοκιβώτια και μετά τα πετούσαν στο Δέλτα του Σπερχειού

Ποινές φυλάκισης μέχρι 5 έτη, μοίρασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας στα 11 από τα 14 άτομα που αποτελούσαν τη συμμορία των Ρομά που «χτυπούσε» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων, με αυτοκίνητα που έκλεβε και στη συνέχεια τα πετούσε στο «Δέλτα» του Σπερχειού.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Πέντε από αυτούς θα παραμείνουν στη Φυλακή, ενώ ένας ακόμη εκτίει ποινή φυλάκισης για υπόθεση του μακροσκελούς κατηγορητηρίου που περιελάμβανε, πέντε (5) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών, εφτά (7) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, δεκαεφτά (17) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών οχημάτων, κλοπή χαλκού και κλοπή από σπίτι.

Η βαρύτερη ποινή των 5 ετών επιβλήθηκε σε 24χρονο – σήμερα – που έχει προφυλακιστεί και φέρεται υπεύθυνος για τη σύσταση της συμμορίας, η έφεση του οποίου δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης για πρώτη φορά στο Εφετείο Λαμίας εφαρμόστηκε ο νεοπαγής κανόνας της Ποινικής Διαπραγμάτευσης για 4 μέλη της συμμορίας (26 έως 38 ετών) στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών, που εκτίουν ήδη – αφού είχαν προφυλακιστεί – σε φυλακές της χώρας.

Από τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, ένας τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 4 ετών, δύο με 3 έτη, δύο με 40 μήνες και ένας με 34 μήνες με την έφεσή τους όμως να έχει ανασταλτική δύναμη.

Επίσης δύο ακόμη άτομα, κάτοικοι Ανθήλης και Τυρνάβου αντίστοιχα, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

https://www.newsbeast.gr/society/dikastiko/arthro/7655425/listeies-atm-sti-fthiotida-poines-fylakisis-mechri-5-eti-stous-11-ek-ton-kakopoion