Θεωρίες, παίγνια, νόμπελ οικονομίας κι άλλα ωραία για τη βέλτιστη συμπεριφορά, προς επίτευξη του ανώτατου οφέλους ατόμων και συνόλων.

Θεωρίες, παίγνια, νόμπελ οικονομίας κι άλλα ωραία για τη βέλτιστη συμπεριφορά, προς επίτευξη του ανώτατου οφέλους ατόμων και συνόλων. Βεβαίως αυτά έχουν απαντηθεί εδώ και τουλάχιστον 2500 χρόνια, όταν ο Αριστοτέλης διατύπωσε τη θεωρία του περί της Θείας Μεσότητας (Μέτρον Άριστον κατά το σχετικό Δελφικό ρητό), ως το Μέσο μεταξύ των δύο άκρων της έλλειψης και υπερβολής (Μεσότης η Ανδρεία, έλλειψη η δειλία, υπερβολή η θρασύτητα) κι ο Σωκράτης και Πλάτων εμπλούτισαν την περί Αρετής ιδέα, στη βάση εδάφους προγενέστερων Πυθαγορικών κι Ορφικών διδασκαλιών.

Η Χριστική διδασκαλία τις γονιμοποίησε και επισφράγισε κατά τρόπο απόλυτο, ώστε να μην υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι δεν υπάρχει καμμία ουσιαστική σύγκρουση μεταξύ των επιδιωκόμενων σκοπών και του οφέλους των ατόμων και των φυσικών συλλογικοτήτων των ανθρώπων, όταν αυτά τελούν σε συνθήκες συνειδητότητας, υγείας και αρμονίας.

Το ποιά είναι η βέλτιστη συμπεριφορά που θεραπεύει την ασθένεια και προλαμβάνει τις καταστροφικές για άτομα και σύνολα συγκρούσεις, έχει επίσης μοναδικά και συγκλονιστικά απαντηθεί με ΜΙΑ ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΘΥΣΙΑ…!

Τα πάντα έχουν πλέον ειπωθεί και μένει μόνον, όχι η μαθηματική απόδειξη, αλλά η έμπρακτη εφαρμογή!Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση κι αναλογιστείτε στα ανωτέρω. Ποιά είναι η δική σας άποψη;

Κυριάκος Κόκκινος

Δικηγόρος, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ,

Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.naftemporiki.gr/printStory/103199&ved=2ahUKEwimhfzV7OLuAhXODmMBHWJcCZwQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw3vb4fz0IoKWuSTORo4FBYz&cshid=1613084219068

To Top