Λάρισα: Νέα καταδίκη για τον πρώην ταμία του ΟΑΕΔ – Άφαντα τα 8,5 εκ ευρώ

40

Ένοχος ρίθηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ο 66χρονος πρώην προϊστάμενος

Ένοχος, αυτή τη φορά για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, κρίθηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ο 66χρονος πρώην προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Θεσσαλίας και πρώην συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ (ΝΔ), στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με τριετή αναστολή. Πρόκειται για τον πρώην ταμία του ΟΑΕΔ ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο, έχοντας ομολογήσει την ενοχή του για την υπεξαίρεση «μαμούθ», ύψους 8,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του ΟΑΕΔ, κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.
Ο πρώην υπάλληλος του δημοσίου, που συνελήφθη το 2015, εκτίει ποινή κάθειρξης 10 ετών με περιορισμό κατ΄οίκον, καθώς καταδικάστηκε με τον νόμο περί ποινικής διαπραγμάτευσης ομολογώντας την ενοχή του στην υπεξαίρεση.
Η περιουσία του δεσμεύτηκε, ωστόσο λεφτά δεν βρέθηκαν παρά μόνο ελάχιστα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Το ποσό που το δημόσιο του έχει καταλογίσει από τα κλεμμένα έφτασε σήμερα, με τόκους και προσαυξήσεις, στα 9.08 εκ. ευρώ…

Πηγή: Με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία