Καταδικάστηκε οδοντίατρος για την επίθεση στην ποδηλάτισσα καθηγήτρια Πανεπιστημίου – Η απόφαση του Δικαστηρίου

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε δια συνηγόρου, που αρνήθηκε την κατηγορία

Η υπόθεση για την επίθεση οδοντιάτρου σε καθηγήτρια Πανεπιστημίου στον Βόλο εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου το οποίο επέβαλε βαριά “καμπάνα” στον 51χρονο.

Συγκεκριμένα ο οδοντίατρος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση βαριάς σωματικής κάκωσης, που μπορούσε να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη.

Επίθεση οδοντιάτρου σε καθηγήτρια

freepik

Επίθεση οδοντιάτρου σε καθηγήτρια: Το χρονικό

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 16 Ιουνίου 2019, επί των οδών Πολυμέρη – Ιατρού Τζάνου, στον Βόλο ο κατηγορούμενος επέβαινε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, προσπέρασε ποδήλατο που οδηγούσε μια 51χρονη γυναίκα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και αφού σταμάτησε τη μοτοσικλέτα (θεωρώντας ότι του έκλεισε τον δρόμο) περίμενε να πάει κοντά του, της κλώτσησε την μπροστινή ρόδα δύο φορές και την έριξε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει κακώσεις και μώλωπες, ενώ στη συνέχεια έφυγε από το σημείο.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε δια συνηγόρου, που αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει στην Αστυνομία ότι η γυναίκα τον έβρισε και ο ίδιος αντέδρασε με αυτό τον τρόπο.

Στο Δικαστήριο κατάθεσε ως μάρτυρας η Αγγλίδα γυναίκα του κατηγορούμενου που είπε ότι ήταν και αυτή συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα, η ποδηλάτισσα έπεσε και χτύπησε μόνη της και ο σύζυγός της δεν την έβρισε.

Επίθεση οδοντιάτρου σε καθηγήτρια

freepik

Επίθεση οδοντιάτρου σε καθηγήτρια: Τι αποφάσισε το Δικαστήριο

Τελικά σύμφωνα με το magnesianews.gr, το Δικαστήριο δεν πείστηκε, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

To Top