Άνω Γούβες: Ένοχοι και οι 5 κατηγορούμενοι για το αιματηρό επεισόδιο τον Ιούλιο του 2021

Ποινή κάθειρξης 16 ετών και 3 μηνών στο βασικό κατηγορούμενο.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε Κρητικοί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου που επέβαλε ποινή κάθειρξης στο βασικό κατηγορούμενο και άλλα δύο άτομα για το αιματηρό περιστατικό που συνέβη τον Ιούλιο του 2021, έξω από ταβέρνα, στις Άνω Γούβες Ηρακλείου.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε ο 30χρονος βασικός κατηγορούμενος, ενώ σε κάθειρξη 12 ετών ο 28χρονος αδερφός του. Στον τρίτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Στους έτερους δύο καταδικασθέντες ηλικίας 31 και 19 ετών, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 5 ετών.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, την ενοχή και των 5 κατηγορουμένων είχε προτείνει η Εισαγγελέας και το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση.

ένοχοι στην Κρήτη

FREEPIK

Σημειώνεται πως στις εφέσεις των 4 εκ των 5 καταδικασθέντων χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη: Το μόνο άτομο στο οποίο δεν δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη, είναι ο 30χρονος ο οποίος επιστρέφει στη φυλακή.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες παραμένουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.Ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ο 28χρονος αδερφός του για άμεση συνέργεια στην πράξη του αδερφού του, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι ηλικίας 33, 31 και 19 ετών κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Στα δύο αδέρφια και τον 31χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου, ενώ στον 19χρονο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top