Ποινή κάθειρξης 8 ετών και 6 μηνών σε 58χρονο «σάτυρο»

Ποινή κάθειρξης 8 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 125.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε έναν 58χρονο Ροδίτη κατηγορούμενο για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, πορνογραφία ανηλίκων με τη μορφή της παραγωγής – κατοχής υλικού και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
Το δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί και δεν έκανε δεκτούς τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του. Πάντως έχει ήδη εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί και είναι ελεύθερος.
Πιο συγκεκριμένα, με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος του κατηγορούμενου κ. Βασίλειος Καταβενάκης, αφού ανέπτυξε περιληπτικά και προφορικά τα ζητήματα του αβασίμου της κατηγορίας ενεχείρισε στον Πρόεδρο σημείωμα με αυτοτελείς ισχυρισμούς.
Υπέβαλε ειδικότερα αυτοτελή ισχυρισμό συγγνωστής πλάνης ως προς την ακριβή ηλικία και την ανηλικότητα των προσώπων. Υποστήριξε ότι ο εντολέας του πάσχει από ψυχαναγκαστικές τάσεις, που του προκαλούν σεξουαλική διέγερση, ότι δεν γνώριζε ότι τα θύματα ήταν ανήλικες γιατί ήξερε ότι είχαν μείνει στάσιμες όπως του είπαν και ότι φοιτούσαν στην γ΄ λυκείου και ότι τα χρήματα που του ζητούσαν ή τους έδινε ήταν 10 ή 20 ή 30 ευρώ.
Υποστήριξε εξάλλου ότι ουδέποτε παρήγαγε υλικό παιδικής πορνογραφίας που να επιδεικνύουν ανήλικα με τρόπο ώστε να προκαλούν γενετήσια διέγερση ή ανήλικα να μετέχουν σε ασελγείς πράξεις.
Προσκόμισε εξάλλου έγγραφα που αποδεικνύουν την αναπηρία του.
Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος την 11.20 ώρα της 8ης Ιουνίου 2016, κατελήφθη στην συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Αγίων Αναργύρων σε μικρή απόσταση από το σχολικό συγκρότημα, να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο, να έχει κατεβάσει την βερμούδα και το εσώρουχό του και να αυνανίζεται.
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι είχε διαπράξει το ίδιο αδίκημα και είχε γίνει αντιληπτός από ανήλικη μαθήτρια την 4η και 6η Ιουνίου 2016.
Η ίδια έρευνα έδειξε ότι ο δράστης από τον Σεπτέμβριο του 2015, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό του αλλά κι άλλα μεταφορικά μέσα, μετέβαινε καθημερινά έξω από σχολεία για τον ίδιο λόγο.
Από την έρευνα που έγινε προέκυψαν εξάλλου στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση και υπόθεσης ασέλγειας, με δράστη τον ίδιο και θύματα δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 16 και 15 ετών, του φιλικού του περιβάλλοντος!
Πιο συγκεκριμένα, σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα.
Σε έλεγχο που έγινε στις συσκευές βρέθηκαν μηνύματα σε μια κοπέλα την οποία προσκαλούσε να συναντηθεί μαζί του αλλά και βίντεο στα οποία απεικονίζονται δύο κορίτσια που βρίσκονται εντός αυτοκινήτου και σε δωμάτιο οικίας και να τον παρακολουθούν να αυνανίζεται!
Τα δύο ανήλικα κορίτσια φέρονται να κατέθεσαν ότι προέβαινε από τον Σεπτέμβριο του 2015 σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους, δελεάζοντάς τες με μικρά χρηματικά ποσά και άλλα ανταλλάγματα, ακόμη και τρόφιμα.
Τα αδικήματα, όπως προέκυψε, διεπράττοντο στην οικία του, όταν απουσίαζαν η σύζυγος και ο γιος του, σε έτερη κατοικία στην λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας αλλά και σε διάφορα απομονωμένα σημεία, όπως στο Καρνάγιο της Ρόδου.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 54 χάπια VIDALISΤΑ των 20mg (φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας), δύο ζευγάρια χειροπέδες με γουνάκι, δύο ζευγάρια χειροπέδες με μεγάλη αλυσίδα, τρία λουκέτα, δύο δερμάτινα λουριά, το ένα με πλαστική μπάλα, δύο πλαστικές μπάλες, κλειδιά από λουκέτα και χειροπέδες και δύο αχρησιμοποίητα προφυλακτικά.

To Top