Κρήτη: Δις ισόβια σε 57χρονο για τη δολοφονία ηλικιωμένου ζευγαριού στο Σφηνάρι

56
Σε δις ισόβια για τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, στο Σφηνάρι Κισσάμου το 2015, καταδικάστηκε ο 57χρονος κατηγορούμενος ενώ του επιβλήθηκαν 6 χρόνια για απόπειρα ληστείας και 1 έτος για οπλοχρησία.

Ο 40χρονος συνεργός του καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για την άμεση συνέργεια στη δολοφονία της ηλικιωμένης, 8 έτη για την απλή συνέργεια στη δολοφονία του ηλικιωμένου και 4 χρόνια για την απόπειρα ληστείας.

Ο χρόνος που θα εκτίσουν στη φυλακή, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο μεγάλος όπως αναφέρει το zarpanews.gr. Οι ποινές συγχωνεύτηκαν, με τον πρώτο κατηγορούμενο να δέχεται συνολικά δις ισόβια και 6 μήνες, ο δεύτερος 18 έτη. Από τον χρόνο αυτόν, πρέπει να αφαιρεθεί και ο χρόνος που έχουν ήδη εκτίσει, που είναι 4 χρόνια.

Νωρίτερα, ομόφωνα ένοχος για δυο ανθρωποκτονίες, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία κρίθηκε ο 57χρονος και ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια στον φόνο του ηλικιωμένου, άμεση συνέργεια στον φόνο της ηλικιωμένης, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία ο 40χρονος.

Το χρονικό του εγκλήματος

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2015 τρεις άνδρες έφτασαν στο σημείο με το αυτοκίνητο του τότε 49χρονου.

Οι δύο μπήκαν μέσα για να αρπάξουν τα χρήματα του ζευγαριού και ο 47χρονος γιος, τους περίμενε στο αυτοκίνητο.

Οι δύο άνδρες, ο -τότε- 49χρονος μαζί με τον -τότε- 34χρονο είχαν ακινητοποιήσει τους δύο ηλικιωμένους και άρχισαν να τους χτυπούν με ξύλο και μαχαίρι, ζητώντας τους επιτακτικά να τους υποδείξουν, πού έχουν κρύψει τα χρήματα.

Από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκαν ο 78χρονος και η 66χρονη σύζυγος του, δεν άντεξαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Οι δύο άνδρες ατάραχοι έψαξαν για τα χρήματα, δεν τα βρήκαν, βγήκαν έξω και τράπηκαν σε φυγή.

Μάλιστα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική τοποθεσία.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν απομίμηση όπλου (replica) και ναρκωτικά δισκία.