Ηράκλειο: Ένοχος για δεύτερη φορά ο θείος που βίαζε τον 9χρονο ανιψιό του

54

Ο κατηγορούμενος αρνείται ξανά την κατηγορία. Την αποδίδει σε εκδικητικά κίνητρα.

Ο βιασμός του 9χρονου ανιψιού του τον καταδίκασε για δεύτερη φορά σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, κατα συγχώνευση, καθώς είχε απορρίψει την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Στο άκουσμα της ενοχής η σύζυγος του σηκώθηκε πάνω και φώναξε στην έδρα «έχετε σκεφτεί ότι καταδικάζετε έναν αθώο; Είναι αθώος» φωναζε και αστυνομικοί την απομάκρυναν από την αίθουσα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό είχε ξεκινήσει στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Ο 62χρονος, έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών (εκτιτέα τα 15 έτη). Η Έδρα είχε διακόψει τη δίκη μετά την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα της υπόθεσης (πρόκειται για τη γιαγιά του παιδιού) για σήμερα Τρίτη. Ο Εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή του κατηγουρουμένου. Αυτή τη στιγμή η δίκη έχει διακοπή εν αναμονή της απόφασης.

Βιασμός 9χρονου: «Έβαζε κι άλλους να τον βιάζουν», περιγράφει η γιαγιά

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της γιαγιάς του παθόντος, ο “αρρωστημένος νους” του 62χρονου έφτανε μέχρι το σημείο να ασελγεί και να ασκεί σεξουαλική βία στο παιδί κλείνοντάς του στόμα και μάτια, βάζοντάς το μέσα σε αποθήκη και στάβλο ακόμη και σε χρόνο που η σύζυγός του βρισκόταν μέσα στο σπίτι τους.

Βιασμός 9χρονου

freepik

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος φέρεται να κακοποιείτο σεξουαλικά από τον 62χρονο – σήμερα – άνδρα από το 2016 έως το 2018, δηλαδή το χρονικό διάστημα που το παιδί ήταν 9 έως 11 ετών.

Η ακροαματική διαδικασία, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου μήνα με την κατάθεση της γιαγιάς του παθόντος, η οποία περιέγραψε ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών τα όσα φέρεται να είχε βιώσει το εγγονάκι της. Η κατάθεση της ηλικιωμένης γυναίκας διήρκεσε περίπου δύο με τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιαγιά του παιδιού κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη των οικείων του ανήλικου και απειλώντας τον ότι θα κάνει κακό στον πατέρα του και στην οικογένειά του, τον εξανάγκαζε να σιωπά στις αρρωστημένες τους ορέξεις, που περιλάμβαναν από ασελγείς πράξεις, βιασμό και κτηνοβασία, μέχρι βιασμό από άλλους άνδρες!

Τα όσα φρικώδη φέρεται να βίωνε ο ανήλικος, τα κατέγραφε σε ημερολόγιο. Σύμφωνα, εξάλλου, με την κατάθεση της ηλικιωμένης, το παιδί μοιράστηκε λεπτομερώς μαζί της τα όσα περνούσε, όταν εκείνη είχε ένα προγραμματισμένο χειρουργείο κι έπρεπε να λείψει για μερικές ημέρες από κοντά του.

Βιασμός 9χρονου

freepik

Βιασμός 9χρονου: Το χρονικό 

Ο “Γολγοθάς” του παιδιού φέρεται να ξεκίνησε στα 9 του χρόνια. Τότε, ο 62χρονος φέρεται να το υποχρέωνε να βλέπει μαζί του ταινίες πόρνο, αλλά και να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις. Εξάλλου, όταν ο 62χρονος φέρεται να βίασε πρώτη φορά το παιδί, το απείλησε ότι θα κάνει γνωστό ότι δήθεν ο μικρός είχε σεξουαλικές σχέσεις με συμμαθητές του.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της γιαγιάς του παθόντος, ο “αρρωστημένος νους” του 62χρονου έφτανε μέχρι το σημείο να ασελγεί και να ασκεί σεξουαλική βία στο παιδί κλείνοντάς του στόμα και μάτια, βάζοντάς το μέσα σε αποθήκη και στάβλο ακόμη και σε χρόνο που η σύζυγός του βρισκόταν μέσα στο σπίτι τους.