Γυμναστής λυκείου ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών- Ποινή φυλάκισης με αναστολή

65

Για «χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα»

Ένας γυμναστής λυκείου της Θεσσαλονίκης κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο 58χρονος εκπαιδευτικός καταδικάστηκε από το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 17 μηνών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τέσσερις περιπτώσεις μαθητριών του γυμναστή στις οποίες- σύμφωνα με τη δικογραφία- «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα», από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021.

Από το δικαστήριο δεν έγινε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να εξεταστούν οι μαθήτριες, αλλά κατέθεσαν ως μάρτυρες οι γονείς τους και αναφέρθηκαν σε όσα τους αποκάλυψαν τα παιδιά τους.

«Η κόρη μου αισθάνθηκε προσβεβλημένη και δεν ένιωθε άνετα», τόνισε η μητέρα μίας μαθήτριας, αναφερόμενη στις καταγγελίες του παιδιού της ότι δέχθηκε θωπείες από τον κατηγορούμενο, ενώ σε άλλη περίπτωση ο ίδιος είχε αφήσει υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου.

Στην απολογία του ο 58χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και έκανε λόγο για παρεξήγηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Για παρόμοιες πράξεις κατηγορείται και ένας καθηγητής Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη. Η δίκη αυτής της υπόθεσης ξεκίνησε τις προηγούμενες εβδομάδες και διεκόπη για τον Δεκέμβριο.