Τριμελές Αυτόφωρο: Η απίστευτη ιστορία ενός 19χρονου που τον κατήγγειλε η μάνα του – Οι λυγμοί του ακροατηρίου και η επιμονή της μητέρας: “Μην τον αθωώσετε”

51

“Με είχε στο μπαλκόνι 4 μέρες για να με αναγκάσει να φύγω από το σπίτι. Έσπασα την μπαλκονόπορτα για να πάω στην τουαλέτα”, είπε το 19χρονο αγόρι στους εμβρόντητους δικαστές. “Κάποιες γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και σεις συμπεριφέρεστε έτσι στο δικό σας”, την κατακεραύνωσε η εισαγγελέας.

Ήταν από τις δίκες που δεν χρειάστηκε μια φορά να παρέμβει το δικαστήριο για να επιβληθεί ησυχία στην αίθουσα. Με το που κάθισε στο εδώλιο ο 19χρονος νεαρός και η εισαγγελέας περιέγραψε την κατηγορία , στην αίθουσα του Αυτοφώρου επικράτησε νεκρική σιγή. Τα βλέμματα αρχικά ήταν οργισμένα στην πλευρά της μηνύτριας – μητέρας. Σταδιακά, όσο προχωρούσε η διαδικασία η οργή έδινε στη θέση της στον πόνο και εν τέλει στα δάκρυα. Και σκεφτείτε, ούτε μια στιγμή ο 19χρονος γιος δεν ξέσπασε, δεν ζήτησε επιείκεια, δεν λύγισε. Με αξιοπρέπεια περιέγραψε όσα έζησε από την μηνύτρια- μάνα . Που απλά, όπως είπε, “δεν τον ήθελε στο σπίτι της”.

Η μπαλκονόπορτα

Η υπόθεση δεν είναι από αυτές που συνήθως απασχολούν την επικαιρότητα. Η ιστορία εκτυλίσσεται στα Δυτικά Προάστια. Όπως αναφέρει η κατηγορία ο νεαρός μηνύθηκε από την μητέρα του γιατί προκάλεσε φθορές στο σπίτι της και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Όπως περιέγραψε ο νεαρός, οι γονείς του είναι χωρισμένοι και επέλεξε κάποια στιγμή να πάει να μείνει στο σπίτι της μητέρας του γιατί το σχολείο του ήταν ακριβώς απέναντι από το σπίτι του.

Πλημμέλημα της “συμμορίας”

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η εκδοχή της μητέρας, μιας γυναίκας με οργισμένα χαρακτηριστικά, ήταν πως προκαλούσε φθορές στο σπίτι και αρνείτο να κάνει εξέταση αίματος για να διαπιστώσει αν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. “Μια μέρα έσπασε την μπαλκονόπορτα και τηλεφώνησα στην αστυνομία”, είπε η μητέρα.

4 μέρες

Η μητέρα μου δεν με ήθελε στο σπίτι και όταν πήγα να μείνω σε εκείνην για να είμαι κοντά στο σχολείο, άρχισε το μαρτύριο μου”, περιέγραψε ο 19χρονος. “Κάποια στιγμή ενώ είχα βγει στο μπαλκόνι με έκλεισε έξω. Με άφησε εκεί να κοιμάμαι σε έναν καναπέ που υπήρχε. Ευτυχώς έκανε ζέστη, αλλά φοβόμουν όταν αρχίσει το κρύο, τι θα κάνω. Της ζητούσα να μου ανοίξει αλλά μάταια. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και έσπασα την πόρτα για να πάω στην τουαλέτα”. Στο δικαστήριο επικρατούσε σιγή με τους δικαστές και το ακροατήριο να παρακολουθούν συγκινημένοι.

Η εισαγγελέας ήταν ξεκάθαρη: “Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεστε έτσι σε ένα παιδί. Έχετε ευθύνη μητέρα”, είπε στην μητέρα- μηνύτρια. “Ας είναι κοντά στο σχολείο, το σπίτι της μητέρας σου, να πας να ζήσεις με τον πατέρα σου”, είπε στον 19χρονο ζητώντας να αθωωθεί.

Μην τον αθωώσετε”, ήταν η οργισμένη αντίδραση της μάνας , όμως οι δικαστές το έκαναν.

Κάποιες γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και σεις του συμπεριφέρεστε έτσι”, της είπε η εισαγγελέας.