22.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Οικογενειακό Ποινικό δίκαιο - ειδικοί ποινικοί νόμοι και αποφάσεις Λαμία: 13 μήνες με αναστολή στον 45χρονο για ενδοοικογενειακή βία

Λαμία: 13 μήνες με αναστολή στον 45χρονο για ενδοοικογενειακή βία

61

Ενδοοικογενειακή βία: Ο πρώην σύζυγος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ η άλλη πλευρά υποστήριξε πως δεν ήταν η πρώτη φορά

Ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή, επέβαλλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας στον 45χρονο που κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη και για εξύβριση, σε βάρος της πρώην συζύγου του.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όσα κατέθεσε η πρώην γυναίκα του, το περασμένο Σάββατο (17/9), όταν πήγε να πάρει τα πράγματά της από το σπίτι του 45χρονου εκείνος την έβρισε, την έπιασε από τα μαλλιά και στη συνέχεια προσπάθησε να την πνίξει, ενώ στο σπίτι βρισκόταν και το ανήλικο παιδί τους.

Παρουσίασε μάλιστα και ιατρικό σημείωμα από το Νοσοκομείο Λαμίας όπου μετέβη για εξετάσεις.

Από την πλευρά του ο 45χρονος που συνελήφθη το ίδιο βράδυ στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, ισχυρίστηκε ότι είχε ειδοποιήσει την πρώην σύζυγό του να μη μεταβεί στο σπίτι του εκείνη την ημέρα για να πάρει τα πράγματα της καθώς θα ήταν μπροστά και το παιδί τους. Παρά το ξάφνιασμα του όμως και το γεγονός ότι εκείνη τον εξύβρισε, συγκρατήθηκε και δεν έκανε τις πράξεις που του καταλογίζει. Έφυγε μάλιστα από το σπίτι προκειμένου η πρώην γυναίκα του να συνεχίσει το μάζεμα των πραγμάτων της.

Στο Δικαστήριο πάντως η πλευρά της γυναίκας κατέθεσε και για άλλα περιστατικά βίας σε βάρος της από τον πρώην σύζυγό της.