Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια για το δέμα με την ηρωίνη

Ένοχος για το δέμα με ηρωίνη που παρέλαβε από εταιρεία μεταφορών στην Κάλυμνο πριν από περίπου ένα χρόνο, κρίθηκε χθες 45χρονος από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021, δηλαδή τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του, ο 45χρονος δια του δικηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη κίνησε τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης, το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε χθες από το δικαστήριο. Έτσι, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών στον 45χρονο, τα οποία θα εκτίσει – σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου- σε κατάστημα κράτησης.

Η σύλληψη του 45χρονου, είχε γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 το πρωί στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της προμήθειας, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, το πρωί της 16ης Σεπτεμβρίου 2021, κατά τη διάρκεια στοχευμένου ελέγχου σε εταιρεία ταχυμεταφορών εντοπίστηκε ύποπτο δέμα το οποίο τέθηκε άμεσα υπό επιτήρηση και ενεργοποιήθηκε σχέδιο ελεγχομένης παράδοσης.

Μεσημβρινές ώρες της ιδίας ημέρας μετέβη στο κατάστημα ταχυμεταφορών ο κατηγορούμενος και όταν παρέλαβε το δέμα ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη διαδικασία.
Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 65 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία και ένα κινητό τηλέφωνο που κατείχε ο 45χρονος, κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα – συνεργούς του κατηγορουμένου, καθώς και έναν ημεδαπό, έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

To Top