Αποζημίωση σε εργαζόμενη γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα σε εστιατόριο από τον ιδιοκτήτη Το δικαστήριο έκανε δεκτή εν μέρει ως βάσιμη κατ’ ουσίαν την αγωγή και υποχρεώνει τον εναγόμενο να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 600 ευρώ.

66

Ο ξυλοδαρμός εργαζόμενης στη Ρόδο επειδή ζητούσε τα χρήματά της στο εστιατόριο που δούλευε, έφτασε στη δικαστική αίθουσα και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, η αγωγή που άσκησε η γυναίκα κατά του εργοδότη της για αδικοπραξία σε βάρος της, έγινε εν μέρει δεκτή. 

Ξυλοδαρμός εργαζόμενης στη Ρόδο: Το χρονικό

Στις 30 Ιουλίου του έτους 2014 περί ώρα 08:30, η ενάγουσα μετέβη στην επιχείρηση εστίασης – εστιατόριο που διατηρεί ο εναγόμενος, συνοδευόμενη από ένα ακόμη άτομο για να αιτηθούν τους οφειλόμενους σε αυτόν δεδουλευμένους μισθούς.

Αποδείχτηκε ότι πράγματι συναντήθηκαν με τον εναγόμενο και ότι έλαβε χώρα κάποιος διαπληκτισμός, μεταξύ των διαδίκων καθώς και ότι ο εναγόμενος χειροδίκησε σε βάρος της ενάγουσας. Κατόπιν δε της αυθημερόν εξέτασής της στο ΤΕΠ του νοσοκομείου, γνωματεύτηκε ότι έφερε μώλωπες (ΔΕ) ζυγωματικού.

Περαιτέρω, η ενάγουσα προέβη στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του εναγομένου κατόπιν της οποίας παραγγέλθηκε και συντάχθηκε συναφώς η από 27-08-2014 ιατροδικαστική έκθεση κλινικής εξετάσεως της ενάγουσας από την ιατροδικαστική υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε εκχύμωση στην αριστερή ζυγωματική χώρα ενώ αναφέρθηκε και άλγος δεξιού ώμου.

Ξυλοδαρμός εργαζόμενης στη Ρόδο

freepik

Ξυλοδαρμός εργαζόμενης στη Ρόδο: Καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση για απλή σωματική βλάβη

Προσέτι, οι αναφερόμενες από την ενάγουσα τελεσθείσες παράνομες πράξεις της εξύβρισης και της απειλής σε βάρος της από τον εναγόμενο, δεν αποδεικνύεται ότι έλαβαν χώρα. Εξάλλου, κατόπιν της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε και την άσκηση ποινικής δίωξης, εναντίον του εναγομένου για τις πράξεις της εξύβρισης και της απλώς σωματικής βλάβης, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου με απόφασή του το 2018 έπαυσε υφ’ όρον την ποινική δίωξη κατά του εναγομένου, για το αδίκημα της εξύβρισης και κήρυξε αυτόν ένοχο για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή εν μέρει ως βάσιμη κατ’ ουσίαν την αγωγή και υποχρεώνει τον εναγόμενο να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 600 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο υπερημερίας από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι την πλήρη εξόφληση, το οποίο κρίθηκε εύλογο και δίκαιο μετά τη στάθμιση των ως άνω κατά νόμο στοιχείων αλλά και σύμφωνο με τους κανόνες της κοινής πείρας και λογικής για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη η ενάγουσα από την προπεριγραφείσα παράνομη ενέργεια του εναγομένου.