Ένοχοι αλλά ατιμώρητοι κρίθηκαν δυο συνοριοφύλακες που κατηγορούνταν για ναρκωτικά

56

Ένοχοι αλλά ατιμώρητοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου οι δύο συνοριοφύλακες που είχαν συλληφθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2020 σε νησί της Δωδεκανήσου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του ενός κατηγορούμενου είχε βρεθεί (μέσα στο σπίτι του) ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης καθαρού βάρους 0,3 γραμμαρίων και εντός της πατρικής του κατοικίας μία αλουμινένια συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είχε εντοπιστεί να κατέχει μέσα στο σπίτι του μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 3,9 γραμμαρίων και μία αλουμινένια συσκευασία με άλλα περίπου δύο γραμμάρια κάνναβης.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου κατηγορούμενοι για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία και αποκλειστική χρήση (έκαστος και κατά μόνας).

Η δίκη έγινε χθες, και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, έκρινε ένοχους αλλά ατιμώρητους τους δύο άνδρες.