Κρήτη: Νέα καταδίκη ορθοπεδικού για σειρά ασελγειών σε ανήλικα κορίτσια

89
Μία ακόμη καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου σε βάρος ενός πρώην τεχνικού ορθοπεδικού ο οποίος κατηγορείται για μια σειρά από ασέλγειες σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, τα τελευταία 15 χρόνια.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για δύο ακόμη υποθέσεις ασέλγειας και του επέβαλε συνολική ποινή εννέα ετών κάθειρξης.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό ωστόσο η απόφασή του έχει αναστέλλουσα ισχύ, και αφέθηκε ελεύθερος με όρους μέχρι το Εφετείο.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια δύο ακόμη ανήλικων κοριτσιών. Η μία περίπτωση αφορούσε το διάστημα 2008-2009 για ανήλικη που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, ενώ η δεύτερη περίπτωση αφορούσε ανήλικη που δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη την περίοδο 2010-2012.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2020, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου για μία άλλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2017. Τότε, κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, και το δικαστήριο του επέβαλε του ποινή κάθειρξης 7 ετών. Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στη φυλακή, ωστόσο, μετά από μερικούς μήνες αποφυλακίστηκε, καθώς έγινε δεκτή από το αρμόδιο Εφετείο η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε υποβάλει, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος αρνείται όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία που είχε σκοπό να τον βλάψει επαγγελματικά.