Δύο καταδίκες για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών ενώ κρίθηκαν αθώοι στην ίδια υπόθεση 4 ομοεθνείς του, συγκατηγορούμενοί του.
Οι κατηγορούμενοι, συνελήφθησαν την 25η Μαΐου 2018 από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, την 24η Μαΐου 2018 και περί ώραν 11.00 στον λιμένα της Ακαντιάς μετά τον κατάπλου του πλοίου Blue Star 2 διενεργήθηκε έλεγχος στον 34χρονο Αλβανό και βρέθηκε στην κατοχή του, επιμελώς κρυμμένη στο εσώρουχο του, μια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 53 γραμμαρίων.
Ο 34χρονος συνελήφθη και υποστήριξε ότι επρόκειτο να παραδώσει τα ναρκωτικά σε έναν ομοεθνή του στη Ρόδο.
Ακολούθησε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης των ναρκωτικών και ο 34χρονος έκλεισε ραντεβού σε καφετέρια του Μανδρακίου με τον παραλήπτη.
Περί ώραν 15.30 πλησίασαν στο σημείο του ραντεβού ένας 25χρονος κι ένας 24χρονος, ομοεθνείς του με ένα αυτοκίνητο.
Ο 34χρονος μπήκε στο όχημα και ακολούθησε η σύλληψη και των άλλων δύο.
Παρουσία δικαστικού λειτουργού ακολούθησε έρευνα σε νυχτερινό κέντρο του Φαληρακίου, στο οποίο εργαζόταν ο 25χρονος κι εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια συσκευασία με κάνναβη βάρους 14 γραμμαρίων, μια άλλη συσκευασία με κάνναβη βάρους 6 γραμμαρίων και μια χάρτινη συσκευασία με ποσότητα 9 γραμμαρίων ουσίας, που πιθανολογείται ότι είναι κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.
Ο πρώτος υποστήριξε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και ότι επειδή χρωστά χρήματα σε κύκλωμα άρχισε να δέχεται απειλές για την ζωή του και για την ζωή της συζύγου του και ότι αναγκάστηκε να αναλάβει την μεταφορά της κοκαΐνης μετά από εντολή έγκλειστου ομοεθνή του.
Οι άλλοι δύο δήλωσαν χρήστες ναρκωτικών.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.
-Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή υπό τον όρο εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μια φορά κάθε μήνα επέβαλε, σε επικύρωση πρακτικού ποινικής διαπραγμάτευσης το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 32χρονο υπήκοο Βουλγαρίας που κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τις ειδικότερες μορφές της αγοράς από άγνωστο δράστη και της κατοχής και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο 32χρονος, οικοδόμος στο επάγγελμα, συνελήφθη την 4η Απριλίου 2022 στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Στους αστυνομικούς περιήλθαν πληροφορίες που ήθελαν τον 32χρονο να κατέχει και να διακινεί ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς της Ρόδου.
Εντοπίστηκε η οικία του και την 09:00 ώρα της 4ης Απριλίου 2022 ανευρέθη, ακινητοποιήθηκε και υπεβλήθη σε σωματικό έλεγχο. Βρέθηκαν στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο και 765 ευρώ και σε έρευνα στην οικία του, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής βρέθηκαν τρεις συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 1.030,5 γραμμαρίων και δύο ζυγαριές ακριβείας.
Η αξία της κάνναβης που κατασχέθηκε κυμαίνεται από 3.091,5 έως 10.035 ευρώ.
Απολογούμενος, αφού κατέθεσε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης κάνναβης από 15 ετών και ότι αγόρασε τα ναρκωτικά από έναν αθίγγανο για ιδίαν χρήση.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.
-Mε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κρίθηκε ατιμώρητος ένας 24χρονος και αθώος ένας 29χρονος, υπήκοοι Αλβανίας, που είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για κατοχή ηρωίνης.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου την 26η Νοεμβρίου 2010.
Περί ώραν 18.30 της 26ης Νοεμβρίου 2010 αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τους δύο κατηγορούμενους, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4,37 γραμ. ηρωίνης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης εμπορίας ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 2.620 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
-Την 6η Ιουλίου 2022 συνελήφθησαν στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 22 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συνολικά θρυμματιστής και 1,1 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.
-Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας συνελήφθη στην Κω, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., ένας 25χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιο τσιγάρο και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

To Top