Δίκη Λιγνάδη: Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο – ΒΙΝΤΕΟ

Δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα για τη συγχώνευση ποινών. Ζητά να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή του.

Βγήκε η απόφαση στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη το μεσημέρι της Τετάρτης. Ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), με την πρόεδρο, μια σύνεδρο και έναν ένορκο να ζητούν ποινή 11 ετών.

«Να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση γιατί είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο» σημείωσε ο εισαγγελέας.

Αρχικώς, ο ηθοποιός- σκηνοθέτης βάσει της αρχικής ετυμηγορίας του Δικαστηρίου είχε βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 15 ετών και ειδικότερα 10 και 5 ετών κάθειρξης για τις δυο πράξεις βιασμού του σκηνοθέτη, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Εισαγγελέας για Λιγνάδη

eurokinissi

Συγκεκριμένα, για την πράξη σε βάρος του επιβλήθηκε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 5 ετών κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψήφισαν 2 ένορκοι και μια σύνεδρος που είχαν τη γνώμη για την επιβολή κάθειρξης 7 ετών. Αντίστοιχα, για την πράξη του βιασμού σε βάρος του Π.Φ επιβλήθηκε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 10 ετών κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψήφισαν 1 ένορκος και η προεδρος και μια σύνεδρος που είχαν τη γνώμη για την επιβολή κάθειρξης 6 ετών.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση στο  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κάτι το οποίο έγινε δεκτό. Ωστόσο, έθεσε το θέμα να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεσή του, γεγονός που συνεπάγεται πως θα πρέπει να παραμείνει στις φυλακές μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης.

Δίκη Λιγνάδη απόφαση: Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό – Η αρχική εισαγγελική πρόταση

Όπως έγραψε το dikastiko.gr την επιβολή ποινής κάθειρξης 12 ετών για κάθε πράξη πρότεινε ο εισαγγελέας, ενώ το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο λίγο νωρίτερα είχε απορρίψει τις ελαφρυντικές περιστάσεις του πρότερου σύννομου βίου ομόφωνα και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κατά πλειοψηφία (5-2).

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Κούντρια να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» σημείωσε ο εισαγγελέας ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου, που αιτήθηκε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Δημήτρης Λιγνάδης

eurokinissi

Η απόφαση ενοχής Λιγνάδη

Σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο ηθοποιός- σκηνοθέτης είχε κριθεί νωρίτερα ένοχος κατά πλειοψηφία για τις δύο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών για τις οποίες κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος λόγω αμφιβολιών για άλλες δυο υποθέσεις.

Σε λυγμούς ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι τρεις καταγγέλλοντες που ήταν από την έναρξη της διαδικασίας παρόντες στο Δικαστήριο.

Στο πλευρό του ηθοποιού- σκηνοθέτη είχαν βρεθεί ο αδελφός του Γιάννης Λιγνάδης και η αδελφική του φίλη Ελένη Κούρκουλα, οι οποίοι υποδέχθηκαν σε βαρύ κλίμα την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου.

Την ανακοίνωση της απόφασης παρακολούθησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεαρχης Πολιτισμού Σια Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής του Μέρα25 Κλέων Γρηγοριάδης.

To Top